55 kez ateş ederek siyahi genci öldüren polisleri mahkeme “makul” buldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletindeki Vallejo şehir mahkemesi, 21 yaşındaki Willie McCoy’un arabasında uyurken polisler tarafından 55 kez ateş edilerek öldürülmesini ‘’makul’’ buldu.

55 kez ateş ederek siyahi genci öldüren polisleri mahkeme “makul” buldu

USA Today Gazetesi’nin haberine göre polis tarafından yürütülen raporlar, altı polis memurunun geçtiğimiz Şubat ayında 3.5 saniye içinde siyahi gencin üzerine uyurken 55 el ateş edildiği yönünde.

Raporda polis memurlarının “makul ve eğitimli güç kullanıldığı ve polis uygulamalarına uygun” bulduğu yer aldı.

Ayrıca raporda, “Memurlar, kendi hayatlarını kurtarmak için tehlike karşısında gerekli adımları atmaları için ateş edilmesini beklemeyebilir” ifadeleri yer aldı.

McCoy’un ailesi polis memurlarının ölümcül güç kullandığını ve “birisini uykudan uyandırırlar ve onu uyarmadan vurup öldürürler. Bu makul olamaz.” açıklamasını yaptı.

ABD 20 yaşındaki Willie McCoy’un arabasının içinde uyurken tehlikeli addedilerek altı polis tarafından 55 kurşunla öldürülmesini konuşuyor. Kamuoyundan polise tepki yağarken, olay anına ilişkin videonun ardından McCoy’un ailesi oğullarının bir ‘ölüm mangası’ tarafından öldürüldüğünü söyleyerek tepki gösterdi.

Cep telefonu ile çekilen ve yeni ortaya çıkan görüntülerde altı polisin birden araca doğru yaklaşık 20 defa ateş ettiği görülüyor. Polisin “Ellerini görelim’ ellerini kaldır!” çağrısı, kurşunlar durduktan sonra duyuluyor. Yirmi yaşındaki genç McCoy’un olay yerinde öldüğü tespit edilmişti.

USA