'23-26 Nisan arasında sokağa çıkma kısıtlaması planlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz." dedi.

'23-26 Nisan arasında sokağa çıkma kısıtlaması planlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Sığınmacılara karşı insanlık dışı eylemlerde bulunan ülkelerin bu hukuksuz eylemlerinden vazgeçmelerini diliyoruz. 

- Uluslararası kamuoyunu bir kez daha darbeci Hafter'e karşı ülkenin meşru yönetimine destek vermeye davet ediyoruz.

- Son iki haftada toplam 38 teröristi etkisiz hale getirdik. 

- Türkiye koronavirüsle mücadelesini 4 anabaşlık etrafında gerçekleştirmektedir. Bunlardan ilki insanlar arasındaki sosyal mesafeyi sağlamaktır. İkincisi sağlık sisteminin kesintisiz işlemesini temindir. Üçüncüsü gıda ve temizlik gibi temel hizmet alanlarında parakende zincirinin aksamamasıdır. Dördüncüsü de kamu düzeninin bozulmamasıdır. 

- Test sayımızı günde 40 binin üzerine çıkardık. 

- Ücretisz maske dağıtımımız PTT ve eczaneler üzerinden sürüyor.

- Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin solunum cihazı üretmiş olacağız. 

- Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla çalışmalarına devam ediyor. 

- Elimizde epeyce bir stoku bulunan kritik ilaçların üretimine yerli firmalarla başladık. 

-  N-95 ve N-99 maskelerinin testleri bitti, en kısa sürede üretime başlıyoruz. 

- Haftasonu sokağa çıkma kısıtlama uygulamasını bir süre daha devam ettireceğiz. 23, 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırılması yapmayı planlıyoruz. 22 Nisan 24:00 ile 26 Nisan 24:00 arasında ise yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı planlıyoruz. 

- Bazı normalleşme adımlarını bayramdan önce de atabiliriz. Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.

- Yeşilköy ve Sancaktepe'deki her biri 1005'er yataklı iki kalıcı hastanemizin inşaatı şu anda hızla sürüyor.

- Gençlerimize sesleniyorum, yazılım sektörü sizleri bekliyor. 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir proje başlatıyoruz.

- Yeni İnfaz Düzenlemesi'yle şuana kadar 90 bini aşkın yakın mahkum cezaevlerinden çıkmıştır. 

- Bugüne kadar 269 bin firma, 3 milyonu aşkın çalışanı için Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurdu. 

- Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na yapılan destek 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı. Gelin bunu 2 milyarın üzerine çıkaralım.

- CHP'li belediyeler Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığı'nı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya çalışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır.  Özellikle İstanbul, Adana, Mersin belediyelerinin sergiledikleri tavrın başka hiçbir izahı yok. Bunlar daha önce FETÖ ve PKK tarafından da denendi. 

- Salgın hastalıkla mücadele için alınan tedbirleri sabote etmeye çalışıyorlar. Güya kendilerince hükümetle yarışa kalktılar, biz şehir hastanelerini anlatırken onlar fuar merkezlerini panallerle bölerek sahra hastanesi diye yutturmaya kalktılar.

Biz infaz düzenlemesiyle kalıcı bir sistem oluşturmak için uğraşırken onlar, 'Tecavüzcüler serbest kalacak' diyerek ortalığı bulandırdılar.

- Sorun ekmek dağıtmak değil, bunu şehirdeki diğer faaliyetlerle uyumsuz, plansız, programsız, izinsiz şekilde yapmaktır. Sorun herhangi bir konuda farklı düşünmek değil yalan söylemektir. 

Ajanslar