15 ABD’li sendika ve dernek, Barbar İsrail'i 'apartheid devleti' olarak tanımladı

15 ABD’li sendika ve dernek, Barbar İsrail'i “apartheid devleti” olarak tanımlayan ortak bir bildiriye imza attı. Uzmanlar ABD’de böylesine kampanyaların eşine az rastlandığına dikkat çekiyor.

15 ABD’li sendika ve dernek, Barbar İsrail'i 'apartheid devleti' olarak tanımladı

ABD’de eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere hitap eden sendikalar ve işçi haklarını savunan dernekler, işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik işlediği suçları kınayan ve İsrail’i "apartheid devleti" olarak tanımlayan bir kampanyaya öncülük ediyor. Uzmanlar ABD’de böylesine kampanyaların eşine az rastlandığına dikkat çekiyor.

Masum sivillere karşı orantısız güç kullanmakta hiçbir sakınca görmeyen hatta daha ileri giderek savaş suçları işleyen Siyonist İsrail, arkasına aldığı Batı desteğini günbegün kaybederken, Gazze Şeridi’ne yönelik barbar saldırıları sonrası uluslararası arenada tepki çekmeye devam ediyor.

15 ABD’li sendika ve dernek, Barbar İsrail'i “apartheid devleti” olarak tanımlayan ortak bir bildiriye imza attı.

Vermont İşçi Sendikası tarafından yayınlanan açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi ve Silvan beldesinde yürüttüğü etnik temizlik, Mescidi Aksa'ya yönelik sistematik baskınlar ve son zamanlarda Gazze Şeridi’ni hedef alan barbar saldırılar kınandı.

Açıklamada, Filistin halkının 73 yıldır maruz kaldığı uygulamaların, 1948'de yaklaşık 730 bin Filistinlinin evlerinden sürülmesiyle kurulan siyonist sömürge devletinin yürüttüğü etnik temizlik politikasının parçası olduğuna dikkat çekildi.

Vermont eyaletindeki öğretmenleri temsil eden sendika, Filistin topraklarında işlenen tüm suçların, ABD'nin yaklaşık 3,8 milyar dolarlık mali yardımın ve birbirini izleyen ABD yönetimlerinin İsrail işgal devletine sağladığı siyasi desteğin doğal sonucu olarak geliştiğini ifade etti.

Yaklaşık otuz bin üyesi bulunan Vermont İşçi Sendikası Yönetim Kurulu’nun, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarını kınayan bildiriyi imzalamak konusunda oybirliğiyle karar verdiği belirtildi.

ABD’li ve uluslararası sendikalar, Filistin halkıyla dayanışma içinde olma, İsrail ürünlerini boykot etme, işgal edilen topraklardaki yatırımları geri çekme ve ırkçılığından dolayı İsrail'i cezalandırmak için yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

Palinfo