Heniyye, Hamas'ın Filistin seçimlerine ulusal ve ortak listeyle katılmayı tercih ettiğini duyurdu

İsmail Heniyye, 'Hamas, ulusal birliğin güçlendirilmesinin, Filistin'in gücünü en üst düzeye çıkarmak ve siyonist projeyle mücadele için gerekli olduğunu düşünüyor.' dedi.

Heniyye, Hamas'ın Filistin seçimlerine ulusal ve ortak listeyle katılmayı tercih ettiğini duyurdu

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, seçimlere, ulusal ve ortak listeyle katılmayı tercih ettiklerini belirtti.

Kuds el-Arabi gazetesinde yer alan yazısında Heniyye, Hamas'ın mayıs ayında yapılacak Filistin seçimleriyle ilgili tutumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hamas'ın seçimlere, en geniş siyasi ve ulusal yelpazeyi içine alacak ulusal ve ortak bir listeyle katılmaktan yana olduğunu kaydeden Heniyye, sözünü ettiği liste ve katılacak gruplara ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Heniyye, Hamas'ın seçimlere katılmayan taraflar dahil herkesi içine alan ulusal birlik hükümeti kurulmasını yeğlediğini ifade ederek, ulusal isimler, kişiler ve grupları içine alan kapsamlı anlaşmadan yana olduklarını vurguladı.

İsmail Heniyye, şöyle devam etti:

"Hamas, ulusal birliğin güçlendirilmesi ve Filistinli gruplar arasındaki ayrılığın son bulmasının, Filistin'in gücünü en üst düzeye çıkarmak ve siyonist projeyle mücadele için gerekli olduğunu düşünüyor. Seçimlerin yapılmasını isterken esas alınan dayanak noktası, Filistin halkının her nerede olursa olsun rolünü etkin kılmak üzere kuruludur. Halkın kendisini temsil etmek üzere seçtiği yöneticiler, beklentilerini ve hedeflerini gerçekleştirebilecektir."

Heniyye, ayrıca hazırlanacak listenin, "Ulusal Mutabakat" belgesi kararlarını korumayı esas alması gerektiğini vurguladı.

AA