Zabihullah Mücahid: ABD kara propaganda yapıyor

Emperyalist işgalci ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı ve aralarında Afganistan’ın da bulunduğu 11 ülkenin insan kaçakçılığı modeli veya politikası izlediğine dair ‘İnsan Ticareti Raporunu’na Afganistan İslam Emirliği’nden sert yanıt geldi. Raporun bir ‘kara propaganda’ olduğunu belirten Emirlik Sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Ülkede insan kaçakçılığının gerçekleşmesine izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Zabihullah Mücahid: ABD kara propaganda yapıyor

Taliban Hareketinin sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Afganistan’daki insan kaçakçılığına ilişkin raporunu gereksiz olarak nitelendirdi.

Bir tweet’te, Batılı ülkelerin Afganistan’daki insan kaçakçılığı propagandasının gereksiz olduğunu ve İslam Emirliği’nin bu ülkede insan kaçakçılığının gerçekleşmesine izin vermediğini yazdı.

Taliban Hareketinin sözcüsü, insan kaçakçılığının Afganistan sınırları dışında yapıldığını ve bunu önlemenin Afganistan İslam Emirliği’nin sorumluluğunda olmadığını vurgulayarak, Afganistan içinde insan kaçakçılığı suçundan yakalananların cezalandırılacağını sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Afganistan da dahil olmak üzere 11 ülkenin hükümetleri insan kaçakçılığı modeli veya politikası izleyen ülkeler listesinde yer aldığı yıllık İnsan Ticareti Raporunu Cuma günü yayınladı.

Raporda Afganistan’ın yanı sıra İran, Suriye, Çin, Rusya, Burma, Eritre, Kuzey Kore, Türkmenistan, Küba ve Güney Sudan’ın isimleri de görülüyor.

Tolqun News