'Yüzyılın Anlaşması adı verilen komplo insanlığa karşı işlenen bir suçtur'

İran lideri Seyyid Ali Hamaney, "Baskıcı ABD ve hain destekçilerinin üzerinde çalıştığı Yüzyılın Anlaşması adı verilen komplo sadece Filistin halkına değil, insanlığa karşı işlenen bir suçtur." dedi.

'Yüzyılın Anlaşması adı verilen komplo insanlığa karşı işlenen bir suçtur'

İran lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planını "insanlığa karşı bir suç" olarak niteleyerek, herkesi plana karşı çıkmaya çağırdı.

İran lideri Seyyid Ali Hamaney, hac dolayısıyla yayımladığı mesajında, herkese Trump yönetiminin “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği plana karşı çıkma çağrısında bulundu.

ABD'nin, İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen planın "düşmanın tuzağı" ve "aldatmaca" olduğunu ifade eden Ayetullah Hamaney, planın başarısızlığa mahkum olduğunu belirtti.

Ayetullah Hamaney mesajında, "Baskıcı ABD ve hain destekçilerinin üzerinde çalıştığı Yüzyılın Anlaşması adı verilen komplo, sadece Filistin halkına değil, insanlığa karşı işlenen bir suçtur." ifadelerine yer verdi.

AA