Yunanistan'ın geri ittiği göçmenlerden donarak ölenlerin sayısı 19'a yükseldi

Edirne Valiliği, Yunanistan sınırından geçmek isterken ayakkabıları çıkartılıp elbiseleri soyulan ve Yunan askerler tarafından geri itilen göçmenlerden, soğuktan donarak hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.

Yunanistan'ın geri ittiği göçmenlerden donarak ölenlerin sayısı 19'a yükseldi

Edirne Valiliği, Yunanistan sınırından geçmek isterken soğuktan donarak hayatını kaybeden göçmen sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İpsala ilçemizde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden göçmenlerin bulunduğu bölgede dün ve bugün devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerinde cansız bedenine ulaştığımız göçmen sayısı maalesef 19'a ulaşmıştır" denildi.

Valilik dün yaptığı açıklamada da İpsala ilçesinde 9 göçmenin donmuş bedenlerine ulaşıldığını açıklamıştı. Valiliğin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İpsala sınırında "ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş ve Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12'sinin donduğunu" bildirerek AB'yi "çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun" olmakla suçladı.