YPG, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

YPG, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Hol Kampı'nda tuttuğu DEAŞ'lı militanları ve ailelerinden oluşan yüzlerce kişiyi serbest bıraktı.

YPG, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG, Suriye'nin Haseke ilindeki Hol Kampı'nda tuttuğu DEAŞ'lı militanlar ve ailelerinden oluşan 400 kişiyi, bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olmasının ardından salıverdi.

Kamptan çıkartılanların isim listesine de ortaya çıktı.

İki ayda 1000'den fazla DEAŞ'lı serbest bırakıldı

YPG, Türkiye'nin Suriye'ye harekat başlatmasının ardından yüzlerce DEAŞ'lı militanı ve ailesini serbest bırakmış veya kaçmalarına göz yummuştu.

Örgüt bu şekilde ABD ve Batı ülkelerine, Türkiye'nin operasyonları durdurması için şantaj yapmaya çalışmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, YPG'nin Tel Abyad Hapishanesi'nden en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığını bildirmişti.

Örgütün son iki ayda 1000'den fazla DEAŞ mensubu ve ailesini serbest bıraktığı biliniyor.

Hol Kampı

YPG, Hol beldesinde Nisan 2017'de kurduğu kampta Deyrizor'da DEAŞ ile çatışmalardan kaçan sivillerin yanı sıra teslim olan bazı DEAŞ'lıları ve ailelerini tutuyor.

Kampta siviller insanlık dışı şartlarda barındırılıyor.

Hijyenik olmayan lavabo ve duş kabinleri, yırtık çadırlar, tarihi geçmiş yiyecekler, kronik rahatsızlıkları olanlara ilaç temin edilmemesi, hasta bakımı yapılamaması kamptaki başlıca sorunlar arasında yer alıyor.

AA