Yıldırım: Kudüs özgür oluncaya kadar gayretimizden asla ödün vermeyeceğiz

El Fecru'l Azim" sabah namazı buluşmasında konuşan Yazar Muhammed Emin Yıldırım, "Mekke aklımız, Medine kalbimiz, Kudüs gözümüz, İstanbul elimizdir. Gözümüzde hançer olduğu için görmüyor. O hançeri bu elle çıkaracağız. Kudüs özgür oluncaya kadar gayretimizden ödün vermeyeceğiz" dedi.

Yıldırım: Kudüs özgür oluncaya kadar gayretimizden asla ödün vermeyeceğiz

Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca her pazar günü Süleymaniye Camii'nde gerçekleşen "El Fecru'l Azim" sabah namazı buluşmalarının ikincisi, Yazar Muhammed Emin Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti.

Sabah namazında okunan İsra Suresinin ilk ayetlerine atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Yıldırım, ilk ayetlerde siyonistlerin güçlü ordular tarafından yerle bir edildiğinin anlatıldığını ve bunun bir kez daha yaşanacağının vurgulandığını söyledi.

Yıldırım, "İsrail oğulları, Yahudiler, özellikle siyonistler, azgınlıklarının bedelini ödeyecekler. Aynı yerden gelen ordular ödetecek. O ordular Anadolu'dan, bizim coğrafyamızdan gitmiş siyonistleri yerle bir etmişti. Bir kez daha olacak Allah'ın izniyle. Onun için hep bu ayetlerin önümüze koyduğu hedefler doğrultusunda yaşarız. Bundan dolayı deriz ki, Mekke bizim aklımız, Medine kalbimiz, Kudüs gözümüz, İstanbul ise elimizdir. Acımızı buradan ikrar edelim ki bizim için bir kamçı olsun da bizi daha fazla gayrete taşısın. Kudüs güzümüz ama gözümüzde şu anda hançer var. Gözümüzde hançer olduğu için görmüyor. Görmediğimiz için aklımız çalışmıyor. Gözümüz görmediği için kalbimiz hissetmiyor. İstanbul elimiz. O hançeri bu elle çıkaracağız inşallah. Bu eli uzatmayı bileceğiz ve gereğini de yerine getireceğiz. Çünkü böyle bir sorumluluğumuz var. Böyle olduğu için de Kudüs özgür oluncaya kadar gayretimizden asla ödün vermeyeceğiz. Allah bu gayretimizi sonuna kadar daim eylesin." diye konuştu.

"Sahte zaferlerle asla yetinmeyeceğiz"

Fıkıhta fecri kazib ve fecri sadık diye 2 fecrin olduğunu, bu buluşmaların da Fecru'l azim diye adlandırıldığını belirten Yıldırım, "Bir tane daha eklemek istiyorum ki o da fecru'l aziz olacak inşallah. Fecri sadık ve fecri kazibin fıkıhta ne manaya geldiğini biliyorsunuz. Sizi bu kavramları ümmetin şu anki hali ve geleceği açısından okumaya davet ediyorum. Yalancı fecri ümmet için okuduğumuzda 'bizi artık kimse kandıramayacak' Allah'ın izniyle. Gözümüzü açacağız. Kulaklarımızı, yüreklerimizi açacağız. Kendimizi kimsenin algılarına teslim etmeyeceğiz. Sahte zaferlerle asla yetinmeyeceğiz. Kimse bizi ümmet adına, din adına, Allah adına kandırmayacak ve kandırılmayacağız. Asıl fecrin nereden olduğunu fecri sadıktan anlarız. Fecri sadık, sıddıkların ortaya koyduğu fecirdir. Kur'an'ın ifadesiyle 'o müminler verdikleri sözden asla dönmezler' şeklindeki ayettir. O sözün arkasından fecri sadığı getirecek özünde, sözünde, amelinde sadık olan insanların oluşturduğu fecirdir. İnşallah sizler o fecrin habercisisiniz. Biz Müslümanız, Müslüman asla güneşi üzerine doğurtmaz. Bizim hayatımız sabah namazıyla başlar. Sabah namazından sonra bize yatak yoktur, yorgan yoktur, yastık yoktur. Sabahın erken vakitlerinde yeryüzünü imar etmek için vazifelerimizin başındayız. Vazifelerimizin başına gittiğimizde o zaman gerçek müminler oluruz." şeklinde konuştu.

"La ilahe İllallah Muhammedîn Resulullah herkesi kardeş olarak kabul edeceğiz"

Zamanımız bizim için çok kıymetli. Ümmeti Muhammedin, kardeşliğimizin kıymetini bileceğiz. Asla cemaatçilik yapmayacağız. Bölen, parçalayan olmayacağız. Bütünleştiren olacağız. Hangi meşrepten, hangi mezhepten olursa olsun 'La ilahe İllallah Muhammedîn Resulullah' diyen tüm kardeşlerimizi kardeş olarak kabul edeceğiz. Onları seveceğiz ama hatalarını sevmeyeceğiz."

Yoğun katılımla gerçekleşen program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)