Erbaş: Dünya, İslam'ın aydınlık ilkelerine çok muhtaç

İslam'ın aydınlık yüzünü insanlığa ulaştırmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Erbaş, “Dünya, İslam'ın aydınlık ilkelerini görmeye çok muhtaç” değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş: Dünya, İslam'ın aydınlık ilkelerine çok muhtaç

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hırvatistan'ın Sisak kentindeki İslam Kültür Merkezi'nin açılışındaki konuşmasında, "Hırvatistan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerini huzur içerisinde ifa etmeleri amacıyla inşa edilen bu güzide eser, İslam'ın ve medeniyetimizin inanç, kardeşlik, birlikte yaşama kültürü, barış ve huzur gibi ulvi değerlerinin önemli bir göstergesidir." diye konuştu.

Erbaş, dünyanın İslam'ın aydınlık ilkeleri, hoşgörü ahlakı, kardeşlik hukukunu görmeye her zamankinden daha çok muhtaç olduğuna işaret ederek, "Üzülerek şahit olmaktayız ki ilim, irfan ve zarafetten yoksun, kaba, dışlayıcı, şiddet içeren bir tavırla İslam kimliği adı altında ortalıkta dolaşanlar İslam'a ve Müslümanlara büyük zarar vermektedir." dedi.

Söz konusu yanlış algıyı ortadan kaldırmak, İslam'ın aydınlık yüzünü insanlığa ulaştırmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Oluşturulmaya çalışılan yanlış din algısı ve her türlü zararlı akıma karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bu tarz şeylerin ufak da olsa civarımızda zemin bulmasına asla müsaade etmemeliyiz."

Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Aziz Hasanovic, merkezin açılışıyla Hırvatistan'ın önemli bir mimari alan daha kazandığını belirterek, Rijeka ve Umag'dan sonra son 10 yılda Hırvatistan'da üç İslam kültür merkezinin açıldığını söyledi.