Yetimler Vakfı’ndan çağrı: Hayırseverlerin katkıları ile bu işin üstesinden gelebiliriz

Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal, depremzedeler için Ramazan ayında iftar ve sahur için kurulacak olan aşevlerinin ihtiyacının karşılanması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yetimler Vakfı’ndan çağrı: Hayırseverlerin katkıları ile bu işin üstesinden gelebiliriz

6 Şubat'ta merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'in yanı sıra Suriye'de de büyük yıkımlar yaşandı.

Depremin ilk gününden itibaren yardım seferberliği başlatan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, afet bölgelerinde faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.   

Türkiye'de yaşanan felaketin izlerinin hala devam ettiğini ifade eden Ünsal, "Kamunun malumudur ki yakın bir zamanda Türkiye'nin 11 ilinde ağır bir şekilde hissedilen bir deprem yaşadık. Bu depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaşımıza Allah (Celle Celaluhu) rahmet etsin, yaralılara acil şifalar versin. Depremin ilk anından itibaren Yetimler Vakfı olarak diğer yardım kuruluşları gibi deprem bölgesinde olduk ve yardımlarımızı ulaştırdık. Halen deprem bölgesinde yardımlarımız devam etmektedir. Maalesef artçı sarsıntılar ve yer yer yeni depremler nedeniyle halk tedirgin ve mağdur durumdadır." diye konuştu.

Depremzede vatandaşların yalnız bırakılmaması gerektiğine değinen Ünsal, "Bu depremde binlerce çocuğun yetim ve öksüz kaldığını unutmayalım. Hayırseverlerin katkıları ile bu işin üstesinden gelebiliriz. Özellikle deprem bölgesinde kurduğumuz ve kuracağımız iftar çadırlarına, aş evlerine desteklerinizi bekliyoruz. Depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmayalım. Bu mübarek ramazan ayının hayır ve bereketlere, musibetlerin son bulmasına, elde edilecek kazançların muhafazasına, tövbelerin kabulüne, Müslümanlar arasındaki vahdet ve kardeşliğin pekişmesine ve İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını cenabı Allah'tan diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)