Yemen'de "Şehitlerin kanına vefa" gösterileri: Suikastlar düşmanı yok olma kaderinden kurtarmayacak

Bugün cuma günü Yemen'in Saada, Reyme, Ma'rib ile Amran, İbb ve Taiz vilayetlerinin bazı ilçelerinde "Şehitlerin kanına vefa" başlığıyla 50 kitlesel gösteri düzenlendi. Gösterilerde yapılan konuşmalarda "Zafere kadar Gazze'yle birlikteyiz" vurgusu yapıldı.

Yemen'de "Şehitlerin kanına vefa" gösterileri: Suikastlar düşmanı yok olma kaderinden kurtarmayacak

Bu gösteriler, geçen yılın Ekim ayında Gazze Şeridi'nde soykırımcı terör çetesinin soykırımcı savaşının başlamasından bu yana, Filistin halkı ve onların direnişiyle resmi, siyasi ve askeri dayanışmanın yanı sıra devam eden Yemen halk dayanışması bağlamında gerçekleşiyor.

Saada Valiliği'nin kitlesel yürüyüşleri sırasında yapılan açıklamada, Yemen halkının "Filistin ve Lübnan halklarına ve liderleri İsmail Heniye ve Fouad Şükr'ün şehadetlerine karşı direnişlerine" taziyelerini sunduğu belirtildi.

Açıklamada, "iki suçun Amerika'nın izniyle işlendiği", suikastın Gazze direnişinin bir parçası ve destek cephelerinden gelen saldırıların ardından prestiji yeniden kazanma girişimi olduğu ancak "düşmanı kaçınılmaz kaderi olan yok olmaktan kurtarmayacağı" ve "düşmanın suikasta başvurmasının öndeki yenilgiden kaynaklandığı" vurgulandı. 

Açıklamada, "Bugün direnişin suikastlara rağmen daha kararlı hale geldiği ve liderlerinin her zaman tanıklık etmeye hazır olduğu" ifade edilerek, "Düşmanın suçlarına sessiz kalma devrinin geçtiği, direniş ve tepki vaktinin geçtiği" belirtildi.

Saada yürüyüşlerinin açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verildi: “Silahlı kuvvetlere ve direniş cephelerine düşmana karşılık verme çağrısında bulunuyoruz, Gazze'ye yönelik saldırılar durana kadar Filistin halkına ve zafere olan güvenimiz sarsılmayacaktır..."

Ensarullah hareketinin lideri Sayın Abdülmelik el-Husi, dün televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, işgalci israil ve Amerika'nın suç düzeyi ne olursa olsun, bunun mücahitlerin ve mücahit halkların kararlılığını zayıflatmayacağı, "Liderlerin şehit olması, geriye kalan dava adamlarını onları yola devam etmeye motive etmede her zaman büyük bir etkiye sahip olmuştur" denildi.

Aynı şekilde Sayın Al-Husi şunları söyledi: "İsrail düşmanı, suçlarını artırarak, kendisini kaçınılmaz yok oluşa daha da yaklaştırıyor ve suçları, cihat cephelerinin büyümesi ve performansın gelişmesiyle eşleşiyor."

Sayın Al-Husi, şehit İsmail Haniyeh'i şehadetinden, kutlu sonundan ve büyük bir cihadın ardından elde edilen büyük zaferden dolayı tebrik ederek, şehit lideri Sayın Fouad Sükür'ün ailesine, Hizbullah ve Sekreteri General Sayın Hasan Nasrallah ve Lübnan halkına, Irak direnişine ve Amerikalıların saldırısı sonucu ölen şehit ailelerine başsağlığı diledi.