Yemen'de hayat pahalılığı protesto edildi

Yemen'in Aden ve Hadramevt illerinde, hayat pahalılığı ve yerel para biriminin değer kaybetmesiyle bozulan ekonomik durum protesto edildi.

Yemen'de hayat pahalılığı protesto edildi

Aden'de gerçekleştirilen gösteriye kent sakini çok sayıda kişi katıldı. Hayat pahalılığı ve yerel paranın değer kaybını protesto eden göstericiler, çok sayıda cadde ve sokağı trafiğe kapattı, lastik yakarak araçların geçişine engel oldu.

Hadramevt vilayetine bağlı Mukella kentinde de hayat pahalılığı ve yerel para biriminin değer kaybetmesi sonucu kötüye giden ekonomik durum protesto edildi.

Sağlık Bakanı istifa sinyali verdi

Öte yandan Yemen Sağlık Bakanı Kasım Buheybih, ülkedeki ekonomik krize tepki olarak görevinden istifa edeceğinin sinyalini verdi.

Buheybih, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yemen'deki ekonomik durum dayanılmaz bir hal aldı, acil destek yoluyla bu duruma müdahaleye ve kurtarılmaya ihtiyaç var. Eğer istifa etmek bu krizin çözümü için bir yol ise bakanlardan bir çoğumuz bunun için hazırız" dedi. 

Yemen yerel para biriminin dolar karşısındaki ciddi değer kaybının gölgesinde, Aden, Taiz ve Hadramevt vilayetlerinde halk, temel ihtiyaç malzemelerindeki aşırı fiyat artışı ve temel kamu hizmetlerinin aksaması nedeniyle gösteriler düzenliyor.