Yapıcıoğlu: Bugün küçük meselelere takılma günü değildir

Bursa'da Bingöllüler Derneği ziyaretinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, emperyalist güçlerin seçimlere müdahil olmak için var güçleriyle saldırdıklarını hatırlatarak ikinci turda sandığa gitme çağrısı yaptı.

Yapıcıoğlu: Bugün küçük meselelere takılma günü değildir

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Bursa'da bir dizi ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son programını Bursa Bingöllüler Derneği'ndeki (BİNDER) hemşerilerle bir araya geldi.

Eğer aynı sayıda insan sandığa gider ve yine sadece birinci turda mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenler oy verirse tablonun değişeceğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Bu nedenle bizim mutlaka birinci turda farklı şekilde oy kullanmış diğer adaylardan herhangi birine oy vermiş birilerini de ikna etmek gibi bir çabamız olmalıdır. Birinci turda sandığa gitmemiş, oyunu kullanmamış bazı kardeşlerimiz, tanıdıklarımız ve dostlarımız varsa onları ikna etmemiz gerekiyor. Kesin olarak seçimi kazanacağımızı bilsek bile çalışmamız lazım. Eğer birinci turda Millet İttifakı'nın adayı yüzde 49 buçuk oranında bir oy alsaydı. Kesin olarak biz aslında seçimi kazanmıştık onlar hile ve hırsızlıkla seçimi bizden aldılar. İkinci tura bıraktılar diye ortalığı karıştıracaklardı." dedi.

"İkinci turda eğer az bir fark ile kazanırsak ortalığı karıştırmak için fırsat kollayanlar var"

Yapıcıoğlu, "Bu adam seçimle gitmez ve kaybetse bile yine gitmez. Sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör diyorlar. Fakat büyük bir olgunlukla yüzde 49 buçuğu aşmasına rağmen seçimin sonucu aşağı- yakarıya belli olmuş ve seçimin ikinci tura kalacağı anlaşılmışken, balkona çıktı ve seçim ikinci tura kaldı diyerek açıklama yaptı. Ama öte taraftan yüzde 45'i bulamayanlar zafer naraları atarak biz seçimi kazandık dediler. İkinci turda eğer az bir fark ile kazanırsak ortalığı ve sokakları karıştırmak, bir kaotik ortam bulmak için fırsat kollayanlar var. Bunu sadece memleketimizin içerisinde bizim vatandaşlarımız ve o partilere oy veren kişilerden bahsetmiyoruz. Seçime bir yıldan daha fazla zaman varken ABD başkanı Biden'in bir açıklaması oldu. Bizim bu hükümeti devirmemiz lazım. Ama ben darbeden bahsetmiyorum dedi. Çünkü 15 Temmuz'da bir darbe teşebbüsü yaşandı. O darbeye kalkışanlar milletin cesaretine çarptı ve geri püskürtüldü. Bu yüzden artık darbe yapamayacaklarını biliyorlar." ifade etti.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi az bir farkla kazanırsa Gezi ve 6-8 Ekim benzeri olaylarla sokakları karıştırmak için ellerinden geleni yapacaklar"

Yapıcıoğlu, "Diyorlar ki biz bu adamı muhalefete destek vererek göndereceğiz. Kim söylüyor bunu emperyalizmin ağa babası Amerika söylüyor. İngiltere ve Fransa da söylüyor. Eğer Erdoğan'ı sandıkta gönderemezlerse ve az bir farkla kazanırsa Gezi ve 6-8 Ekim benzeri olaylarla sokakları karıştırarak ta olsa göndermek için ellerinden geleni yapacaklar. Ama eğer fark yeterince açılırsa büyük bir farkla yenilirse muhalefet, muhalefetle beraber emperyalizm yenilirse artık öyle bir yola da tevessül ve cesaret edemeyecekler. Hiçbir sorunu çözebilme kudretinde olmayacak. İleri sürdükleri vaatlerden hiçbir tanesini de yerine getirmeyecekler. Bunu onlar da çok iyi biliyorlar. Bu nedenle memleketi çok ciddi bir siyasi kriz bekliyor." diye belirtti.

"Eğer bir yol kazası yaşanırsa, emin olun bütün millet ve memleket bundan çok ciddi şekilde zarar görecektir"

Bu kadar hassas bir dönemden geçerken bütün dünyada enflasyonun yükseldiğini belirten Yapıcıoğlu, "Küresel bir ekonomik kriz ve etrafımızda ciddi bir şekilde uluslararası krizlerin devam ettiği bir ateş çemberinin olduğu yerde Türkiye bir siyasi krizi kaldıramaz. Türkiye mutlaka güçlü bir şekilde idare edilmelidir. Güçlü tecrübeli ve dirayetli bir lider olmalıdır. Bu fırtınalı denizde bu gemi sahili selamete çıksın. Mutlaka herkes sandığa gidip oyunu kullansın. İl başkanına, ilçe başkanına, belediye başkanına bizzat Sayın Cumhurbaşkanın bir sözü ve uygulamasına kızdığı için sandığa gitmeyen ya da gidip de başkasına oy veren kardeşlerime de şu mesajı vermek istiyorum. Bugün küçük meselelere takılma günü değildir. Eğer bir yol kazası yaşanırsa, emin olun bütün millet ve memleket bundan çok ciddi şekilde zarar görecektir." diye konuştu. (İLKHA)