​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Eğil’de temaslarda bulundu

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Eğil esnafını ziyaret etti, köylülerle bir araya geldi.

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Eğil’de temaslarda bulundu

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde esnafın ve halkın yaşadığı sorunları dinlemek adına ziyaretler gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, kendisine iletilen sıkıntıları dinledi.

Ülke genelinde gıda, benzin, LPG ve diğer alanlarda oluşan fiyat artışlarından dolayı olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, yetkililerden halkın yaşadığı ekonomik sorunları görmelerini istedi.

Esnaf, hayat pahalılığından dolayı alım gücünün düştüğünü ve bu yüzden iş yapamadıklarından yakındılar.

İlçede üretime dayalı bir kazanç olmadığını ifade eden esnaf, işçi ve memurun da yerli esnaf yerine zincir marketlerden alışveriş yaptığını, bu yüzden sıcak paranın batıya kazandırıldığını belirttiler.

Mevcut yöneticilerin halkın sorunlarına kayıtsız kaldıklarını fakat HÜDA PAR yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmalarla toplumun en temeline inerek vatandaşla bir arada olduklarını Yılmaz’a ileten esnaf, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

İlçenin kırsal kesimlerinde kanalizasyon başta olmak üzere birçok altyapı sorununun olduğunu söyleyen vatandaşlar ise özellikle Eğil-Diyarbakır bağlantı yolunun uzun bir süredir tamamlanmamasından şikâyetçi oldular.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, esnafın kendilerine ilettikleri sorun ve sıkıntıları not ettiklerini ve gerekli mercilerle bu sorunları konuşarak çözümü için çalışacaklarını ifade etti.

Yılmaz, ayrıca hükümetin düşen alım gücünüm yükseltilmesine dair bir an önce adımlar atması gerektiğini de vurguladı.

Yılmaz, temasları kapsamında kırsaldaki Ilgın (Kızılan) Mahallesi'nde de bölgenin ileri gelenlerinden Deniz ve İnci aileleriyle bir araya geldi.

Yılmaz’a temaslarında, Eğil İlçe Başkanı Ali Durgunsu ve ilçe teşkilatı yöneticileri eşlik etti.

İLKHA