Yahudi yerleşim birimleri ve yıkımların protesto edildiği gösteriye müdahale

Siyonist İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın doğusunda yer alan Ürdün Vadisi bölgesinde İşgalci İsrail’in yıkım politikasını ve Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etmek isteyen Filistinlilere müdahale etti.

Yahudi yerleşim birimleri ve yıkımların protesto edildiği gösteriye müdahale

Filistinli grupların çağrısı üzerine Ürdün Vadisi bölgesinde daha önce İşgalci İsrail’in yıkım politikasına maruz kalan bedevi köyü Yukarı Hammisa'da gösteri düzenlendi.

Gösteriye katılan onlarca Filistinli, İşgalci İsrail’in yıkım politikasını ve Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto eden sloganlar attı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İşgalci İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi kullandı.

Batı Şeria'ya bağlı Tubas kentinin doğu kırsalındaki Hammisa Bedevi köyüne 3 Kasım'da baskın düzenleyen İşgalci İsrail güçleri, 23 ailenin yaşadığı 11 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerle bir etmişti.

Filistin makamlarına göre, Tel Aviv yönetimi işgal altındaki Batı Şeria’daki "C Bölgesi" olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan Filistinlileri Yahudi yerleşim birimi inşa ve ilhak projeleri çerçevesinde yerlerinden etmeye çalışıyor.

AA