İşgal altındaki Yafa'da teravih namazı için açık otopark organizasyonu

Siyonist İsrail'in işgali altındaki Yafa kentinde yaşayan Müslümanlar ramazan ayında geniş açık alanlarda teravih namazı kılıyor.

İşgal altındaki Yafa'da teravih namazı için açık otopark organizasyonu

Siyonist İsrail'in işgali altındaki Yafa kentinde Osmanlı döneminden kalma camileri bu ramazanda dolduramayan Müslümanlar, teravih namazını kılmak için açık otoparkların yolunu tutuyor.

Araçların çarpmaması için fosforlu yelek ve koronavirüse karşı maske takan Müslümanlar, etrafı çizili park yerlerine seccade seriyor. Park yerlerini birbirinden ayıran işaretlerden de sosyal mesafe kurallarına uymak için faydalanıyor.  

Yafa'daki açık otopark namazlarını organize eden İslami örgütlerden birinin yöneticisi Tarık Gazi, duruma "Koronavirüs pandemisine rağmen ramazanda olduğumuzu hissetmek istiyoruz" açıklamasını getirdi.

Semavi dinlerin kutsal kenti Kudüs'te ise Müslümanlar teravih namazını kılmak için eski şehrin Mescid-i Aksa'ya mümkün olduğunca en yakın arka sokaklarına yöneliyor.

Normalde ramazanda binlerce Mülüman tarafından doldurulan Mescid-i Aksa, koronavirüs nedeniyle mart ayında ibadete kapatıldı ve yasak ramazan ayının sonuna dek uzatıldı.