Ürdünlüler İşgalci İsrail'in Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini göçe zorlamasını protesto etti

Ürdün'de Siyonist İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde zorla evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya bulunan Filistinlilere destek gösterisi düzenlendi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) çağrısı üzerine cuma namazı sonrası başkent Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünde gerçekleştirilen gösteriye aralarında İhvan lideri Abdulhamid Zuneybat'ın da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

"Kudüs kararlılığın adresidir" sloganıyla düzenlenen gösteride, "Hepimiz Aksa'nın askerleriyiz" ve "Boyun eğmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz ve onlar gidecek." ibarelerinin yer aldığı dövizler taşındı.

Göstericiler sık sık "Canımız kanımız sana feda olsun Ey Aksa" ve "İşgalci İsrail'le normalleşen hainler, Filistin'in sırtında bir bıçak" gibi sloganlar attı.

Burada göstericiler adına konuşma yapan Eymen Ebu er-Rub, Kudüs'teki Filistinlilerin, kararlılıkları ve direnişleriyle hainlere ve Siyonistlere gereken cevabı verdiğini söyledi.

Rub, "Kudüs'ün bölünmesini reddediyoruz, Kudüs tümüyle bizimdir, Arapların hainlerini ve teslim olanlarını dikkate almıyoruz." dedi.

Ürdün geçen ay Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Filistinlilerin oturdukları evlerin kira akitlerine ilişkin belgeleri Filistin yönetimine teslim etmişti.

AA