Ürdün'de "Aksa'nın direnişinin kandillerini yakalım!" kampanyası

Ürdün'de, işgal altındaki Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek amacıyla, "Direnişinin kandillerini yakalım!" başlığıyla bu yıl 13'üncüsü düzenlenen yardım kampanyası başlatıldı. 

Ürdün'de "Aksa'nın direnişinin kandillerini yakalım!" kampanyası

Kampanya ile Kudüs'ün Eski Şehir kısmındaki, yıkım tehlikesiyle karşı karşıya olan evlerin onarımı ve sağlamlaştırılması, bu kısımda yaşayan Kudüs halkının yerlerinde kalmasının sağlanması, işgalci çetenin "oturmaya elverişli değil" gerekçesini kullanarak Filistinlilere ait evlere el koymasına fırsat verilmemesi amaçlanıyor. 

Eski Kudüs evlerine ve halkına bu amaçla yardımda bulunulması fikri ilk olarak 2010 yılında gündeme getirilmişti. O dönemde işgal rejiminin Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya saldırılarının artması, Aksa'nın güneyindeki El-Meğaribe Tepesi'ndeki evlere el koyma girişimleri ve şehirdeki yahudileştirme faaliyetlerinin artması üzerine Kudüslülerin yerlerinde kalmalarının sağlanması amacıyla böyle bir yardım kampanyası başlatılması istenmişti. 

Bu amaçla şimdiye kadar yürütülen kampanyalarda Kudüs'teki Filistinlilere ait birçok evin onarımı ve böylece oralarda ikamet eden ailelerin yerlerinde kalmaları sağlanmıştı.