UNICEF: Refah’a sığınan 1 milyon 300 bin Filistinli korunmalı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, (işgalci terör rejimi) israil’in Gazze'deki saldırılarından kaçarak Refah kentine sığınan 1,3 milyon kişinin gidecek güvenli bir yeri olmadığını ve korunmaları gerektiğini söyledi.

UNICEF: Refah’a sığınan 1 milyon 300 bin Filistinli korunmalı

Russell, X sosyal medya hesabından (işgalci terör rejimi) israil’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kentindeki insani krize ilişkin paylaşımda bulundu.

Dünyanın en yoğun nüfuslu yerlerinden biri olan Refah’ın çocuklar ve ailelerle dolu olduğunu belirten Russell, buradaki insanların bir kısmının birçok kere yerinden edildiğini vurguladı.

Russell, "1 milyon 300 bin sivil köşeye sıkıştırılmış, sokaklar ve barınaklarda yaşıyorlar. Korunmaları gerekiyor. Gidecek güvenli hiçbir yerleri bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Paylaşımda ses kaydına yer verilen UNICEF Özel Temsilcisi Lucia Elmi de saldırılardan kaçanların güvenli bir yer arayışlarıyla Refah’a aktığını, sokaklara dolan insanların boş bulunan her yere derme çatma çadırlar kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Elmi, "Her yerde çocuklar var. Bir çoğunun çok az kıyafeti var. Yalın ayaklar. İnsani yardım görevlisi olarak hayatım boyunca hiç böyle bir şey görmedim. İnsanlar çaresiz." diye konuştu.