Umut Kervanı'ndan Ramazan ayı boyunca depremzedelere iftar yemeği

Ramazan ayı boyunca depremzede, yetim ve muhtaç ailelere iftar yemeği vereceklerini ifade eden Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu

Umut Kervanı'ndan Ramazan ayı boyunca depremzedelere iftar yemeği

Deprem bölgesinde de yaraların sarılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından memleketlerini terk ederek Siirt'e yerleşen depremzede, yetim ve muhtaçlara Ramazan ayı boyunca iftar verecek.

"Yükümüzü hafifletmek isteyen hayırsever kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz"

Umut Kervanı olarak depremzede, yetim ve yardıma muhtaç ailelere iftar yemeği verdiklerini ve Ramazan ayı boyunca da buna devam edeceklerini ifade eden Tokdemir, "Biz ilk günden beri Umut Kervanı olarak hem deprem bölgelerinde hem de kendi bulunduğumuz ilde depremzedelere yardım etmeye devam ediyoruz. Bu Ramazan ayında da onları yalnız bırakmak istemedik. Birçok depremzede, yemek yapmak imkânına sahip olmayabilir. Bu nedenle Ramazan ayı boyunca hem depremzedelere hem de yardıma muhtaç ve yetimlere iftar yemeği vereceğiz. Buradan bütün hayırsever kardeşlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum, 'Yaklaşık 350-400 kişiye yemek çıkaracağız ve bunun büyük bir külfeti var. Bizler de hayırsever ve bu yükümüzü hafifletmek isteyen kardeşlerimize yardım çağrısında bulunuyoruz." dedi.

"Ramazan bizim için biraz buruk geçiyor, birçok yakınımızı kaybettik"

Adıyaman'dan Siirt'e yerleşen depremzede Ahmet Yeşilkaya, "Deprem nedeniyle evimiz yıkıldı ve birçok akrabamızı kaybettik. Şu anda telefon rehberine bakacak olursak yarısını bulamayız, aslında rehbere de bakmaya korkuyorum. Ramazan bizim için biraz buruk geçiyor. Arkadaşlarımız, beraber fırına gidip yardımlaştığımız dostlarımız yok. Yeni olduğumuz için de daha bir kaynaşma sağlayamadık ama inşallah Ramazan ayı sayesinde o da olacak. Siirt halkı bizi çok iyi karşıladı Allah hepsinden razı olsun. Evimizde bir eşyamız yoktu, Umut Kervan'ına gittim, sıkıntımı anlattım sağ olsun yarın ihtiyaç duyduğumuz eşyaları getirecekler." diye konuştu.

"Allah milletimizden razı olsun, gıdasından her türlü ihtiyacımıza kadar karşıladılar"

Kendilerine bu imkânı sunan Umut Kervan'ına teşekkür eden Kahramanmaraşlı Yusuf Avşin, "Rabbim bir daha böylesini göstermesin, gerçekten çok zor bir durum Allah devletten, milletten, razı olsun bize kucak açtılar. Gıdasından her türlü ihtiyacımıza kadar karşıladılar. Ben Siirt'ten memnunum, Ramazan ayını memleketten uzakta geçirmek çok zor. Bu, anlatılmaz ancak yaşanır bir durum. Rabbim bizi imtihan ediyor. 'Alan da o veren de o' Ümmetin Ramazan ayı mübarek olsun." şeklinde duygularını paylaştı.

Depremzedelere iftar yemeği dağıtmak işçin gelen 5,5 yaşındaki Umut Kervanı gönüllüsü Muhammed Eymen Yılmaz, oruç tutan depremzedelere iftar vermeye geldiğini ve Allah'ın oruç tutan depremzede kardeşlerinin oruçlarının kabul olması duasında bulundu. (İLKHA)