CHP'li Belediye'nin Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatında eksik demir ve çürük beton kullanıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kooperatifler üzerinden yaptırdığı Karşıyaka Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatının bir kısmı, iddialara göre eksik demir ve hatalı beton nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

CHP'li Belediye'nin  Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatında eksik demir ve çürük beton kullanıldı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyerek büyük yıkıma neden olan depremde 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti.

Bu depremin ardından gözler kentsel dönüşüm projelerine çevrildi.

Depreme dayanıksız olan bina sayısı ve yaşanabilecek yıkımın boyutlarından kaçınmak için hızlı bir kentsel dönüşüm projesi devreye sokulurken, devam eden kentsel dönüşüm projeleri de incelemeye alındı.

Bu kapsamda İzmir Karşıyaka'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZBETON şirketi tarafından yapılan inşaatta incelemelerde bulunuldu.

CHP'li Belediye’nin, Karşıyaka’daki yaptığı Örnekköy 3. etap kentsel dönüşüm projesi, hatalı beton ve demir imalatı nedeniyle mühürlendi.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemenin ardından, kooperatif hakkında hazırlanan rapor İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın duruma ilişkin Karşıyaka Belediyesi’ne yazdığı resmi yazının ardından ise, inşaatı mühürlendi. Yapılan tespit sonucu 300 metrekarelik bir bölümün, yıkımına karar verildi.

Projenin yüklenicisi olan S.S Örnekköy İş İnsanları Yapı Kooperatifi’nin kurucusu ve 3 ay öncesine kadar başkanlığını yürüten ismin ise CHP’nin İzmir İl Başkanı Şenol Aslaoğlun olduğu ortaya çıktı.