Umut Kervanı Vakfı'ndan "gönüllü çalışma" çağrısı

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, saat 04.17'de meydana gelen 7.7 ve aynı gün meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarını sarmak için Umut Kervanı bünyesinde gönüllü olarak çalışma çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı'ndan "gönüllü çalışma" çağrısı

Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman'da kurdukları aşeviyle depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap verme gayretinde olan Umut Kervanı Vakfı, gönüllü çalışanlarıyla birlikte her gün on binlerce insana sıcak yemek ikram ediyor.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yapılan çalışmaların devamı için hayırseverlere ve gönüllülük esasına göre çalışacak olan vatandaşlara seslendi.

Kurtaran yaptığı açıklamada, "Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeyiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarma, sıcak bir aş ikramı ve diğer ihtiyaçlarını giderme için sahadayız. Bugün de Adıyaman'dayız. Ramazan'ın on birinci gününde iftar ve sahur ikramlarımız devam ediyor. Şuanda kardeşlerimiz, iftarlarını açmak için aşevimizdeler. Bizler de inşallah bayrama kadar burada kalacağız. Bayramdan sonrası için de durum değerlendirmesi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç varsa burada kalmaya devam edeceğiz"

Kurdukları aş evi ve ikram çadırının ihtiyaç halinde devam edeceğine değinen Kurtaran, "Eğer İhtiyaç varsa burada kalmaya devam edeceğiz. Bu konuda buradaki kardeşlerimize söz vermişiz. Özellikle Ramazan ayı olması münasebetiyle hayırseverlerimiz gerek deprem bölgesine gerekse ihtiyaç duyulan diğer alanlarda hizmet etmeye çalışıyoruz. Depremzede kardeşlerimizin,  Umut Kervanı olarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Burada ben hayırseverlere tekrar seslenmek istiyorum. İlk günden beri bizleri yalnız bırakmadılar. Bugün de yalnız bırakmıyorlar. İnşallah bu desteklerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz. Hem zekât hem fitrelerine gerek deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gerekse diğer bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırma adına talibiz." dedi.

"Gönüllü olarak çalışmak isteyen kardeşlerimiz vakfımıza müracaat edebilir"

Kurtaran açıklamasının devamında, "Biz iftar organizasyonlarımızı yapıyoruz. Özellikle bizimle beraber buradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gönüllü olarak çakışmak isteyen kardeşlimiz varsa, vakfımıza müracaat etmelerini ve gelip burada hizmet etmelerini istiyoruz. İnşallah bize müracaat eden kardeşlerimizin buraya gelmesi konusunda kendilerine yardımcı olacağız. Depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet yaralılara Allah'tan şifa diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)