Umut Kervanı Vakfı Afrika'da yetim öğrencilere kırmızı et yardımında bulundu

Bağış aldıkları adak ve kurbanların Afrika Kıtası'nda kesimlerine başlayan Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, kestikleri kurbanların etlerini Uganda'nın başkenti Kampala'da bulunan bir okulda eğitim gören yoksul öğrencilere dağıttı.

Umut Kervanı Vakfı Afrika'da yetim öğrencilere kırmızı et yardımında bulundu

İmkansızlıkların ve açlığın insanları zor durumda bıraktığı Afrika Kıtası'nda hayırlı çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları, ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, Afrika ülkesi Uganda'da, mübarek üç ayların yaşandığı zaman diliminde faaliyetleri ile yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Başkent Kampala'da okul ziyaretinde bulunan Vakfın Genel Sekreteri Nurullah Günaydın ve Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Sebahattin Ugar, burada öğrenci ve öğretmenlerle bir müddet sohbet ettiler.

Sohbetin ardından bağışçıların adak kurbanlarının kesimine geçen heyet, burada bulunan ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencilere kırmızı et dağıtımını gerçekleştirdiler.

Yapılan çalışma hakkında bir açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sebahattin Ugar, bölgenin sürekli olarak yardımlara ihtiyaç duyduğuna işaret etti.

Ugar "Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak Afrika'daki yardım çalışmalarımıza başladık. Buradaki Müslüman kardeşlerimize yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı göstermek amacıyla buraya geldik. Hayırseverlerimizin vermiş olduğu yardımları inşallah birinci elden teslim edeceğiz. Şu anda kurban ve akika vekâleti veren kardeşlerimizin kurbanlarını kesmeye başladık. Burası 800 öğrencinin eğitim gördüğü Müslüman öğrencilerin kaldığı bir okul. Hem Kur'an-ı Kerim, hadis, siyer derslerini okuyorlar hem de fenni dersler alıyorlar. Burada yatılı olarak eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz var. İnşallah bu kurban etleri buranın yemekhanesinde kendilerine dağıtılacak." dedi.

Sebahattin Ugar "Yapmış olduğumuz bu hayırlı çalışma mutlu etti buradaki insanları. Görüştüğümüz idareciler ise bu tür yardımlara ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar ve bizden yardım talebinde bulunuyorlar. Okul büyük olduğu için sürekli gıda maddelerine, kırmızı ete, hijyen malzemelerine ihtiyaçları var. İnşallah hayırseverlerimizin gönderdikleri yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA