Umut Kervanı Ramazan ayı yardım faaliyetlerine 'Ramazan Umut Olsun' sloganıyla start verdi

Umut Kervanı 2021 yılı Ramazan ayı yardım faaliyetlerine "Ramazan Umut Olsun" sloganıyla Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde eş zamanlı olarak başladı.

Umut Kervanı Ramazan ayı yardım faaliyetlerine 'Ramazan Umut Olsun' sloganıyla start verdi

Ramazan ayı boyunca Türkiye başta olmak üzere Suriye, Yemen, Filistin, Bangladeş, Arakan ve Afrika ülkeleri gibi birçok ülkede yardım faaliyetleri yapacak olan Umut Kervanı, Ramazan'a sayılı günler kala birçok il ve ilçede, yetim, mağdur ve muhtaçlara gıda kolisi ulaştırmaya başladı.

Ramazan ayı yardım çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, salgın sebebiyle muhtaç sayısının daha da arttığını, daha fazla muhtaca ulaşmak için gayret içerisine girdiklerini söyleyerek çalışmalarına destek vermek için hayırseverlere çağrıda bulundu.

"30-40 il ve ilçede tespitli olan muhtaç ailelere gıda yardımlarımızı ulaştırdık"

3 ayların başlamasıyla birlikte Ramazan ayı yardım çalışmalarına başladıklarını belirten Kurtaran, "Umut Kervanı olarak yurtiçi ve yurtdışında yardım çalışmalarımıza başladık. Özellikle salgının insanları zor durumda bırakmasından dolayı bize gelen yardım taleplerinde artış oldu. Bu sebeple biz de daha fazla muhtaca ulaşmak için büyük bir gayret içerisine girdik. 3 ayların sonuncusu olan ümmet ayı Ramazan'a girmek üzereyiz. Vakıf olarak yurdumuzun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar birçok yerde ramazan çalışmalarımıza başladık. Ramazan'da ihtiyaç sahiplerinin sofralarında, mutfaklarında bir yemekleri olsun istiyoruz. Bu anlamda bize çok fazla çağrı ve talep geliyor. Biz de geçtiğimiz günlerde çalışmalarımıza başladık. 30-40 il ve ilçede tespitli olan muhtaç ailelere gıda yardımlarımızı ulaştırdık. İstanbul'un birçok ilçesinde ve yurdumuzun birçok ilinde gıda kolisi dağıtımlarımız devam ediyor. Bizde tespitli olan on binlerce aileye Ramazan ayına kadar gıda yardımı ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

"Ülkemizde yaptığımız yardım çalışmalarıyla birlikte ümmet coğrafyasını da unutmadık"

Kurtaran, "Kısıtlı imkânlara sahibiz. Burada özellikle hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Muhtaçların bizlerden beklentileri var. Biz de hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü görevi görmeye devam ediyoruz. Muhtaçların sofralarında sıcak bir yemeklerinin olmasını istiyoruz. Bu konuda yaptığımız hazırlıklarımızı, yardımlarımızı yerine ulaştıracağız. Yurdumuzda bu çalışmaları yaparken diğer yandan ümmet coğrafyasında muhtaç olanları da unutmadık. Her gün haberlerde yaşananları görüyor, birebir müşahede ediyoruz. Filistin'de, Yemen'de, Bangladeş'te, özellikle Arakana Kampları'nda, Afganistan'da, Nepal'de ve Afrika'nın birçok ülkesinde, hemen yanı başımızda buluna Suriye'nin özellikle İdlib kırsalında kardeşlerimizin bizden beklentileri var. İnşallah bizler de onların beklentilerine cevap vererek Ramazan'da yardımlarımızı ulaştıracağız. Özellikle gıda yardımları bizim için önceliklidir. Ramazan ayı olması hasebiyle gıda yardımı daha fazla önem arz ediyor." diye konuştu.

"Kurulamayacak olan Ramazan sofraları yerine evlere iftariyelik, sıcak aş dağıtımı yapılacak"

"Ramazan Umut Olsun" çağrısıyla başlayan çalışmalar kapsamında ümmet coğrafyasının birçok yerinde iftar sofraları kuracaklarını, salgın sebebiyle iftar sofrası kuramadıkları bölgelerde ise sıcak yemek (iftarlık) ikramlarının evlere kadar götüreceklerini kaydeden Kurtaran, bu konuda tüm hazırlıklarını tamamladıkların ifade etti.

"Çocukların bayramlıkları evlerine gönderilecek"

Daha önceki yıllarda Ramazan ayında yetim ve muhtaç çocuklara yönelik "bayramlık" hediyesi çalışmaları kapsamında çocukları mağazaya götürerek istedikleri ürünleri seçebilmelerine olanak sağladıklarını hatırlatan Kurtaran, salgın sebebiyle bu yıl çocukları mağazaya götüremeyeceklerini ancak "bayramlık" hediyelerini yine eksik bırakmadan evlerine kadar teslim edeceklerini kaydetti.

"Gönüllülerimizle birlikte hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmaya hazırız"

Yardım talebi için her gün yüzlerce kişinin vakfın merkezi ve temsilciliklerini arayarak yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Hayırseverlerimizin destekleri olmalı ki biz de gelen çağrılara cevap verebilelim. Ramazan ayı zekât ayı olarak biliniyor. Buradan hayırseverlerimize sesleniyoruz! Zekât ve fitrelerini Umut Kervanı'na bağışlamalarını istiyoruz. Bize ulaştırılan zekât ve fitreleri inşallah muhtaçlara, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu konuda gönüllü temsilcilerimizle birlikte köprü görevi görmeye hazırız. Hayırseverlerimiz yaptığımız çalışmalarda en büyük pay sahibidirler. Yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Rabbim bu mübarek ayda yaptıkları yardımları kat kat geri versin. Allah onlardan razı olsun.

İLKHA