Umut Kervanı: Propagandalara kulak asmayın, yardımlar Gazze'ye ulaşıyor

Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle yardımların Gazze'ye ulaşmadığına ilişkin haberlerle ilgili konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, sınır kapıları kapalı olsa da tüccarların içeriye soktuğu gıdaları satın alarak günlük sıcak yemek ikramı yaptıklarını, hayırseverlerin propagandalara kulak asmadan Filistin için yardım yapmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Umut Kervanı: Propagandalara kulak asmayın, yardımlar Gazze'ye ulaşıyor

Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü soykırımın etkileri her geçen gün artma devam ederken yardım kuruluşlarının pansuman tedavi mesabesinde de olsa Gazze'ye insani yardımları devam ediyor.

Saldırıların başladığı ilk zamanlarda gösterilen hassasiyet çeşitli sebeplerle azalmış olsa da hayırseverlerin Filistin'e yönelik yardımları sürüyor.

Özellikle sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında çıkan haberlerde yardımların Gazze'ye ulaşmadığı gibi algıların yayıldığını söyleyen Umut kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu propagandalara kulak asmadan Müslümanların kardeşlerine yönelik yardımları sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.

"Gazze'de günlük olarak sıcak yemek ve temiz su yardımlarımız devam ediyor"

7 Ekim'den beri işgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırılarının devam ettiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Kurtaran, "Umut kervanı ve diğer yardım kuruluşları olarak oradaki yardım çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Daha önce kamuoyuna, 'yardımlar Gazze'ye ulaşıyor' diye bilgilendirmede de bulunmuştuk. Ancak sıkıntılar her geçen gün artıyor. Özellikle Siyonist çetenin Refah'a saldırmasından sonra 'Philadelphia Koridoru' dediğimiz 3 sınır kapısı kapandı. Şu anda Refah Sınır Kapısı'ndan girişler olmuyor. Ancak tüccarların Gazze'nin içerisine soktukları gıda malzemelerini tedarik ederek kardeşlerimiz günübirlik ulaştırıyoruz. Umut Kervanı olarak her gün Gazze'de sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Bununla birlikte günlük olarak içme suyu tedarikinde de bulunuyoruz. Şu anda oradaki kardeşlerimiz zor durumda ve yardımların ulaşması gerekir." dedi.

"Gıda, ilaç ve çadır gibi acil ihtiyaçları Ürdün üzerinden ulaştıracağız"

Umut Kervanı olarak kısa süre içerisinde Ürdün üzerinden tırlarla Gazze'ye yardım ulaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kurtaran, "Gazze'nin kuzeyine gidecek olan bu yardımlar, açlıkla boğuşan, hatta ölüm haberlerinin geldiği bölgelere gıda malzemelerini ulaştıracağız. Sadece gıda ve ilaç değil çadır da acil yardım malzemesi haline geldi. Oradaki kardeşlerimizin evleri tamamen yıkılmış ve güneşin altında kalma zorundalar. Böylece kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştıracağız." diye konuştu.

"Gönderilen gıdaların uzun süre bozulmayan konserve türü olmasına dikkat ediliyor"

Sosyal medyada Gazze'ye yardım ulaşmadığına ilişkin bazı haberlerin çıktığını, bunun da yardımların kesilmesi için siyonistlerin bir propagandası olduğunu düşündüklerini vurgulayan Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan yardımlar kapılar kapalı olduğu için zaten ulaşmayacak şeklindeki algılar kırılmalı. Özellikle Refah Sınır Kapısı kapatılmadan önce bizler de tırlarla oraya malzemeler gönderdik. Her gün 50-60 bazı günler 100'e varan yardım tırı içeri giriyordu. Daha önce gönderdiğimiz tırlar 2-3 hafta kadar beklemiş ardından da Gazze'ye ulaşmıştı. Gönderdiğimiz malzemelerin bozulmayacak malzemelerden oluşmasına dikkat ediyoruz. Örneğin un acil ihtiyaç çünkü ekmek yapılıyor. Genelde gönderdiğimiz gıda malzemeleri uzun süre bozulmayacak olan konserve türü yiyecekler. Yardımların ulaşması bir aylık zaman alıyor. Yardımlar beklese hatta bazı ürünler bozulsa bile Müslüman kardeşlerimin yardım yapmaktan geri durmamalı. STK'lar olarak Gazze'nin içerisinde savaş mağduru olan kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Hayırseverlerimize yardımların kesintiye uğramadan devam etmesi çağrısında bulunuyoruz. Çünkü şu anda açlık başlamış durumda ve kardeşlerimiz de zor durumda. Onlara yardım elimizi uzatmalıyız." (İLKHA)