Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi

Umut Kervanı her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban bayramında binlerce gönüllü çalışanı ile birlikte Batman, Diyarbakır, Malatya, Van ve birçok ilde onbinlerce aileye kurban eti dağıtımına başladı.

Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi
Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi
Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi
Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi
Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi
Umut Kervanı bu bayramda da mazlum ve muhtaçları sevindirdi

Diyarbakır

Elelçi, “Umut Kervanı 2020 kurban organizasyonunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öncelikle bizi bu mübarek güne kavuşturan Rabbimize hamd-us senalar olsun. Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder hayır ve selamet getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ederim. Aynı şekilde bizlere bağışta bulunan tüm hayırseverlerin de bayramlarını tebrik eder hayırlar getirmesini dileriz.” dedi.

“Çalışmalarımızı hijyenik ortamda sürdürüyoruz”

Covid-19 önlemleri kapsamında tüm hassasiyetleri gözeterek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elelçi, “İnşallah bizlere vekalet veren tüm hayırsever ve bağışçılarımızın kurban etlerini gerekli hijyenik ortamlarda poşetleyip Diyarbakır Umut Kervanı’na kayıtlı olan binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırabilmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 6 yıl önce kurban eti dağıtırken PKK'lılar tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarına atıfta bulunan Elelçi, “Umut Kervanı, yıllardan beri bu tür çalışmaları sürdürürken bir dönem bayrağı devralan Yasin Börü ve arkadaşlarının bırakmış oldukları bu yükü inşallah bizler bugün ve yarın devam ettireceğiz. Yani inşallah var olduğumuz sürece bizleri umutla bekleyen tüm muhtaç ve mağdurlara gerekli hizmeti sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gayemiz yılda bir kez de olsa ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırabilmektir”

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerinin ciddi manada beklentileri söz konusu olduğunu hatırlatan Elelçi, “Bu ihtiyaç sahiplerine bizleri aracı eden hayırseverlere teşekkür ediyoruz. İnşallah umutla bekleyen bu ailelerimize etleri gönüllülerimizle birlikte ulaştıracağız. 4 gün boyunca yüzlerce gönüllü kardeşlerimizle beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gayemiz yılda bir kez de olsa evlere girecek olan kurban etlerini ulaştırmaktır.” diye belirtti.

Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalara da değinen Elelçi, “Bu sene geçmiş yıllara nispeten daha farklı bir durum arz etmektedir. Bunun sebebi de dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran salgın hastalıktır. Bizler Umut Kervanı olarak hijyen noktasında gerekli alt yapıyı hazırlamış ve buna büyük önem veriyoruz. Nitekim kardeşlerimiz bu konuda gösterdikleri hassasiyet görülmektedir.” dedi.

Batman

Her yıl on binlerce muhtaç aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da Batman'da pandemi sürecinde kesim ve dağıtım işleri yapılırken, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami gayret gösterilerek binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtmaya başladı.

Yüzlerce üye ve gönüllüleriyle mağdur ailelere et ulaştırmak için adeta seferber olduklarını aktaran Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, bayram boyunca fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini söyledi.

"Batman'ın en hijyen ve temiz ortamı olan kesimhanesinde kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz"

Tüm İslam aleminin ve Batmanlı hemşerilerinin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Işık, açıklamasında, "Kurban Bayramı vesilesiyle bütün dünyada esaret altında olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Her yıl yüzlerce kurban kesimini vekalet doğrultusunda Batman'ın en hijyen ve temiz ortamı olan kesimhanesinde kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı içerisinde pandemi salgın hastalığından dolayı çalışmalarımızı aksatmamaya çalışarak ve pandemi kuralları gereği tedbirlerimizi alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Başta yetimler olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracağız"

Işık, verilen vekâletler doğrultusunda kurbanlıkların kesim, paketleme ve dağıtımlarına başladıklarını belirterek "Hayırseverlerin bize verdikleri vekâletler doğrultusunda dün bayram namazından hemen sonra yüzlerce kurbanın kesimini gerçekleştirdik. Üye ve gönüllerimiz ile beraber bu mübarek günler içerisinde bayramın dört günü başta yetimler başta olmak üzere kayıtlarımızda bulunan binlerce ihtiyaç sahibi ailelere inşallah kurban etlerini kendilerine ulaştıracağız." dedi.

Malatya

Malatya Umut Kervanı Temsilcisi Ali Sağlık, hayırseverlerin 30’u yurt dışında kesilmek üzere 57 adet küçükbaş kurban bağışında bulunduklarını, bayramın ilk günü Kurban Bayramı’na müteakip hijyenik bir ortamda profesyonel ekiplerce tekbir ve salavatlar eşliğinde kesimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Bayramın birinci günü Cuma namazının ardından dağıtım ekiplerince daha önce tespit edilen yaklaşık 300 aileye dağıtmaya başladıklarını belirten Sağlık, çalışmalarının Kurban Bayramı süresince devam edeceğini dile getirdi.

Van

Van Umut Kervanı onlarca üye ve gönüllüsü ile bayramın birinci ve ikinci gününde, vekâlet yoluyla aldıkları hayvanları keserek fakir ve muhtaçlara dağıtacak. Bu sene dernek eliyle toplam 25 büyükbaş ve 21 küçükbaş hayvan kesilecek.

Bayramın ilk günü erken saatlerde Tuşba ilçesinde bulunan mezbahaneye gelen dernek üye ve gönüllüleri, aralarında iş paylaşımı yaparak çalıştı.
 
Vekâletlerini Van Umut Kervanı’na veren kurban sahipleri de kurban kesim alanında hazır bulundu. Kesimi yapılan ve parçalanan kurban etlerinden kendi paylarını alan kurban sahipleri, geriye kalan etleri de dağıtılmak üzere dernek yetkililerine teslim etti.

Van Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarını kestiren vatandaşlar, organizasyondan gayet memnun olduklarını belirterek, yaptıkları hayırlı çalışmalardan dolayı dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

İLKHA