UMAD: Alimlerin siyonist amaçlar uğruna kullanılmasını kınıyoruz

Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği, Müslüman Dünya Birliği heyetinin Nazi toplama kamplarına ziyareti ve Siyonist hareketin liderleriyle buluşmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

UMAD: Alimlerin siyonist amaçlar uğruna kullanılmasını kınıyoruz

Müslüman Dünya Birliği Genel Sekreteri Muhammed Issa liderliğindeki bir heyetin Polonya'daki Auschwitz ölüm kampını ziyaret edip namaz kılması üzerine Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği bir bildiri yayınladı.

Bildiride, Müslüman Dünya Birliğinin Polonya'daki Nazi toplama kamplarına yaptığı ziyaret ve işgalci Siyonist hareketinin liderleriyle buluşmasını "işgalci akıma" ve işledikleri suçlarına hizmet etmek ve Siyonistlerle uyumlulaşma politikası olduğuna vurgu yapıldı.

Bazı anıtlarda ve kameraların önünde toplu bir şekilde namaz kılmanın, dini ve Müslümanları saptırmak girişimi olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği UMAD olarak alimlerin ve sembol ettikleri misyonun, Siyonistlerle normalleşme politikaları hizmetinde ve adı yüzyılın anlaşması olan şeyin hazırlığı için kullanılması girişimlerini kınıyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Müslümanlar, Müslüman Dünya Birliğinin Genel Sekreteri Suudi Arabistan Krallığı Eski Adalet Bakanı, Dr. Muhammed bin Abdul Kerim El-Essa liderliğinde oluşan bir heyetin Polonya'daki Auschwitz Nazi toplama kampını ziyaret edip, Siyonist Mahkûmların kurtuluşunun yetmiş beşinci yıldönümü kutlamalarına katılmasını hayretle ve hoşnutsuz bir edayla takip etti. Ziyarette Holokost anıtların önünde toplu namazlar ve Dünya Siyonist hareketinin liderleri ile kutlama buluşmaları da yer aldı. Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği olarak bu ziyareti ve barındırdıklarını önümüze aldığımızda, öncelikle: herhangi bir insana veya halklara, dinleri ne olursa yapılan veya yapılacak her adaletsizliği, olsun kınıyoruz.

"Bu ziyaret aslında işgalci siyonistlerle ve onun çeşitli kollarıyla normalleşme politikalarının adımlarından bir adımdır." denilen açıklamada, "Barış ve kardeşçe yaşama mesajı vermek için böyle önyargılı ve gösterişten ibaret ziyaretlere gerek yoktur. Bu nedenle, birliğimiz bu Siyonistlerle normalleşme ziyaretini reddediyor ve kınıyor, aynı zamanda da hakkı olan herkesi hakkını garanti eden her türlüğü barış ve birlikteliği destekliyor. Siyonist planlarda ilim insanlarının kullanımına ve bazı Arap rejimlerinin onları bu tür planlara araç olarak kullanmasına karşı uyarıda bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bildirinin devamında, "Siyonist varlığı kabul etmeye teşvik etmek Filistin, halkı ve Aksa Camii'ne karşı suçlarını haklı göstermek için kameraların önünde Siyonizm'in ve Yahudilerin sembolü olan anıtın bulunduğu avluda namaz kılınmasını kınıyoruz. Bu kılınan namazın Müslümanları yolundan saptırmak ve dinlerinde karışıklık çıkarmak için kılındığını söylüyoruz." denildi.

Açıklamaya Kur’an’ı kerimden nakledilen şu ifadelerle son verildi: "De ki: "Allah hakkında (böyle) yalan uydurup iftira edenler, (asla) kurtuluşa ermezler. Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler."

Müslüman Dünya Birliği Genel Sekreteri Muhammed Issa liderliğindeki heyet, Polonya'daki Auschwitz ölüm kampını ziyaret edip namaz kılmıştı.

ABD merkezli Yahudi cemaatinin organize ettiği ziyaret, ölüm kampının Sovyet askerlerince 27 Aralık 1945'te kurtarılmasından dört gün önceye denk geldi.

Amerikan Yahudi Komitesi, Mekke Merkezli Müslüman Dünya Birliği Genel Sekreteri Suudi dini lider Muhammed bin Abdülkerim el Issa başkanlığındaki ziyarette, 28 ülkeden 25 din adamının da aralarında olduğu toplam 62 kişinin heyette yer aldığını açıklamıştı.

Cemaatle namaz kılıp Kur'an okuyan Issa, "Soykırım mağdurlarının çocukları, Yahudi ve İslam cemaatinin üyeleriyle burada olmak hem kutsal bir görev hem de derin bir onurdur." ifadelerini kullanmıştı.

Issa, Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı David Harris'in Haziran 2020'de Berlin'de yapılması planlanan Amerikan Yahudi Komitesi'nin Küresel Forumu'nda konuşma davetini kabul etmişti.

Auschwitz, Nazi Almanya’sının Avrupa genelinde işgal ettiği bölgelerde kurduğu ölüm ve toplama kampları içerisinde en ağır şartlara haiz alanı olarak biliniyor.

Çoğunluğunu Yahudilerin oluşturduğu Avrupa'nın değişik noktalarından getirilen bir milyon 100 bin Yahudi burada Nazilerce katledilmişti.

İLKHA