Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, Gazze savaşını sona erdirmek için topyekün seferberlik çağrısında bulundu

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (IUMS) Genel Başkanı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik daha fazla suçun önlenmesi için küresel seferberlik çağrısında bulundu.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, Gazze savaşını sona erdirmek için topyekün seferberlik çağrısında bulundu

Şeyh Ali Karadaği Tahran’daki 38. İslami Birlik Konferansı'nda okunan mesajında , Gazze'de devam eden savaşı sona erdirmek için ekonomik yaptırımlar da dahil olmak üzere tüm olası araçların seferber edilmesinin gerekliliğinin altını çizdi.

Uluslararası İslami kuruluşun açıklamasının bir kısmında, gelişmiş ülkeler, özellikle de batılı hükümetler, uluslararası yasalara bağlı kalmadıkları için kınadı ve "Bu bir iddia değil, dünyanın Gazze'de on bir aydan fazla süren soykırım ve kadın ve çocukların öldürülmesinde tanık olduğu şeye dayanmaktadır." denildi.

İslami birliğe verilen zararların onarılmasının gerekliliğinin altını çizerek, bunun Müslüman dünyasında bir siyasi, ekonomik ve kültürel talep olduğunu söyledi.

İslam milletinin bölge veya ırkla değil inançlarıyla tanımlandığını; bu nedenle tüm ten renklerini ve milliyetleri kapsadığını, yani İslam'ın insani, etik ve küresel misyonuna bağlı kalan herkesin İslam milletinin bir üyesi olarak tanındığını söyledi.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği başkanı ayrıca, yıllık İslami Birlik Konferansı'nı düzenleme çabaları için İran'ın İslam Düşünce Okulları Yakınlığı Dünya Forumu'nu çalışmalarından dolayı takdir etti.