İslam Emirliği, Müslümanların birliği hayati önem taşımaktadır

Tahran'da düzenlenen 38. İslami Birlik Konferansı'na katılan Rehberlik, Hac ve Vakıflar Bakan Yardımcısı Aziz Rahman Mansoor, Müslüman birliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı.

İslam Emirliği, Müslümanların birliği hayati önem taşımaktadır

Hac ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Azizur Rahman Mansour, Cuma günü Tahran'daki Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nda yaptığı açıklamada, Müslümanların birleştikleri takdirde kültürlerini ilerletebileceklerini ve koruyabileceklerini söyledi.

Mansur, İslam ümmetinin birliğini İslam'ın evrensel bir ilkesi olarak kabul ederek, birliği korumanın Müslümanların dini bir görevi olduğunu ve ihmalin günah olduğunu söyledi.

"Filistin başta olmak üzere Müslümanların baskı gördüğü her yerde, İslam Ümmetinin onları destekleme ve elinden gelen en iyi şekilde yardım etme sorumluluğu olduğunu belirtti."

Mansur, İslam ümmetinin birliğinin sadece ihtiyaç zamanlarında hatırlanmaması gerektiğini de belirtti; bunun yerine İslam ümmeti, İslam ve Şeriat'a dayalı birliği sürekli olarak görev olarak görmelidir, aksi takdirde günah işlemiş olur.

Konferansta yaptığı konuşmanın bir başka bölümünde ise İslam Emirliği'nin son üç yılda güvenlik, uyuşturucuyla mücadele, büyük projelerin uygulanması ve İslami Şeriat'ın uygulanması gibi alanlarda sağlam adımlar atmayı başardığını sözlerine ekledi.

Din alimi Abdul Rahman Abid, İslam ülkeleri hakkında yaptığı konuşmada, "İslam ülkelerinin liderleri bu tür durumları tam olarak anlamalı, bakış açılarını paylaşmalı ve bu tür krizleri önlemek için güç oluşturmalıdırlar" dedi.

Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nın düzenlenmesinin amacı, Müslümanlar arasında birlik ve dayanışmayı teşvik etmek, bilim adamlarını ve entelektüelleri bilimsel ve kültürel bakış açılarını paylaşmak üzere bir araya getirmek, İslam birliğini sağlamak, İslam dünyasında birleşik bir Ümmet oluşturmak ve Müslümanların sorunlarını ele almak için pratik çözümler araştırmak ve sunmaktır.

Kaynak: Tolonews