Üç minik nazenin fidan: Şehid Şeyhmus, Hatice ve Zeynep

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde PKK'li İslam düşmanlarının döşediği bombanın patlaması sonucu şehid edilen üç nazenin fidan; Şeyhmus, Hatice ve Zeynep...

Üç minik nazenin fidan: Şehid Şeyhmus, Hatice ve Zeynep

Şehadet bir nimettir. Kişiler kadar toplumlar için de bereket kaynağı olan Şehitler Kervanına, dur durak bilmeksizin, yer mekân tanımaksızın ve zamandan arınmış bir şekilde yaşlı-çocuk, zengin-fakir liyakati olan herkes katılıyor.

İşte bu kutlu kervanın nazenin yolcularından bazılarıda PKK'nin vahşetini tüm çıplaklığıyla tekrar ifşa eden üç minik can; Şeyhmus, Hatice ve Zeynep... 

Zeynep Titiz ve 6 yaşındaki Hatice Titiz kardeşler ile 7 yaşındaki amca çocukları Şeyhmus daha hayatlarının ilk yıllarında zalim örgütün vahşetiyle tanışan 3 minik can idi.

Çocuktular, yaşıtları gibi oradan buraya koşup oynuyorlardı. Yine böyle oyun oynamak için evden çıktıkları bir gün ne olduğunu bilmedikleri ve herhangi bir çocuğu cezbedecek bir oyuncak gibi duran bomba düzeneğinin infilak etmesiyle bedenleri paramparça oldu.

Dünyanın hiçbir coğrafyasında kendi halkı için hareket ettiğini iddia edenler, çocukların bedenlerini parçalayan bu pervasız eylemleri yapmazlar.

Ama 18 Mayıs 1994 yılında üç goncamız İslam düşmanı PKK'nin bu vahşetine şahitlik ettiler.