Türkiye'nin dört bir yanında Şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazları kılındı

İşgal rejimi tarafından şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye'nin dört bir yanında Şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazları kılındı

İSTANBUL

İstanbul'da kılınan namaz sonrası konuşan İstanbullular, İsmail Heniyye'nin şehadetinin tüm İslam aleminin dirilmesine vesile olmasını diledi.  

İslam ümmetinin bir an önce birleşmesi gerektiğini belirten halk, Müslüman olan devlet başkanlarına çağrıda bulundu. 

ANKARA

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından işgal rejiminin katlettiği, özelde Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye, genelde ise tüm Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar yapıldı. 

VAN

81 ilde olduğu gibi Van’da da cuma namazının ardından şehid Heniyye ve diğer Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hazreti Ömer Camii’nde İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar edildi.

Filistinliler için dua eden vatandaşlar, cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasıyla siyonist israile tepki gösterdi.

ADANA

Adana'da düzenlenen basın açıklaması ve sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MALATYA

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı üzerine tüm Türkiye'de olduğu Malatya'da da kent merkezi ve ilçelerdeki merkez camilerde, İran'ın başkenti Tahran'da siyonist işgal rejiminin düzenlediği alçak saldırı sonucu şehid olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.