Tarihi Ongözlü Köprüye İsmail Heniyye posteri asıldı

İşgal rejiminin hain saldırısı sonucu şehid olan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin dev posteri Diyarbakır'da tarihi Ongözlü Köprüde dalgalandı.

Tarihi Ongözlü Köprüye İsmail Heniyye posteri asıldı

Geçtiğimiz günlerde İran'ın başkenti Tahran'da yapılan saldırı sonucu şehadete kavuşan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin dev posteri Diyarbakır'da tarihi Ongözlü Köprüdeki yerini aldı.

Filistin direnişinin önemli şahsiyetlerinden olan İsmail Heniyye'nin şehadet haberi İslam alemini yasa boğarken düzenlenen suikast saldırısı dünyanın farklı coğrafyalarında yapılan çeşitli program ve basın açıklamalarıyla telin edildi.

Çarşamba günü Diyarbakır Ulu Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Şehid Haniyye'nin dev posteri Diyarbakır surlarına asılmış, 5'inci harem-i şeriften Mescid-i Aksa'ya selam gönderilmişti.

Her fırsatta Mescid-i Aksa ve Gazze'de devam eden direnişe bağlılıklarını ispatlayan Diyarbakır halkı surlardan sonra bu kez de tarihi Ongözlü Köprüden direnişe selam gönderdi. (İLKHA)