Türkiye, Siyonist işgalciye büyükelçi atama kararı aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye ve siyonist işgalcinin karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldığını açıkladı. Çavuşoğlu, Tel Aviv'e büyükelçi atanması ile ilgili, "Filistin'in haklarını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye, Siyonist işgalciye büyükelçi atama kararı aldı

 Çavuşoğlu, Kırgız mevkidaşı Ceenbek Kulubayev ile Ankara'da gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye ve siyonist işgalcinin karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldığını açıkladı. Çavuşoğlu, Tel Aviv'e büyükelçi atanması ile ilgili, "Filistin'in haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Siyonist işgal rejimi sözde cumhurbaşkanı Isaac Herzog'da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki ülke diplomatik ilişki seviyesinin en üst düzeye çıkarılmasından övgüyle bahsetti.

Herzog, "Türkiye ile diplomatik ilişkilerin en yüksek seviyeye çıkarılmasını takdirle karşılıyorum. Son bir yıldır öncülük ettiğimiz, İsrail ve Türk halkına daha iyi ekonomik ilişkileri, karşılıklı turizm ve dostluğu teşvik edecek önemli bir gelişme." ifadelerini kullandı.