Dünya Kudüs Haftası hazırlıkları devam ediyor

​25 Şubat'ta başlaması planlanan "Dünya Kudüs Haftası" tanıtım hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Dünya Kudüs Haftası hazırlıkları devam ediyor

Tanıtım hazırlıkları; elektronik ve saha etkinlikleri, ayrıca uluslararası kurum, kuruluş ve birliklerle iletişim kurmanın yanı sıra etkinlik için sosyal medyada kullanılması için hashtagler belirlemeyi de kapsıyor.

Dünya Kudüs Haftası ilişkiler komitesi başkanı İlhami Kaya, "iki hafta sonra gerçekleştirilecek etkinliğe dünya çapında 140'tan fazla kurum ve kuruluş katılacak" dedi.

Bu yılki katılımcıların, kurumlar ve dünya çapındaki bilimsel kurumları da kapsayacak şekilde genişlediğini vurgulayan Kaya, "Türkiye Diyanet İşleri Bakanlığı, Maldivler Diyanet İşleri Bakanlığı, Gazze Diyanet İşleri Bakanlığının yanı sıra, Dünya Müslüman Alimler Birliği, Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği, Afrika Alimler Birliği, Arap Fas Alimler Birliği, Uluslararası Kudüs ve Filistin Dayanışma Birliği ve bunlara ek olarak Kudüs ve Filistin davasını destekleyen sivil toplum kuruluşları gibi  birçok uluslararası kuruluş da katılıyor." dedi.

Dünya Kudüs haftası, her yıl Recep ayının son haftasını farklı ülkelerde çeşitli program ve etkinlikler düzenlenerek bütün katılımcılara açık uluslararası arası bir anma haftası şeklinde kutlanıyor.

Dünya Kudüs Haftası, geçen yıl ilk defa, İsra ve Miraç günü ile Selahaddin'in Kudüs'ü fethettiği tarihe denk gelen haftada kutlandı. Etkinliklere uluslararası onlarca kurum, kuruluş, birlik ve dernek katıldı.

Dünya Kudüs Haftası medya komitesi, sosyal medya üzerinden haberlerinin takibini ve katılımı kolaylaştırmak için birkaç dilde çeşitli hashtagler hazırladı.

Açıklanan hashtagler şu şekilde duyuruldu:

#أسبوع_القدس

#هفته_قدس

#AlQudsWeek

#KudüsHaftası

#PekanAlQuds

#MingguAlQuds

#AlQudsVecka

#AlQudsUge

#AlQudsUke

#AlQudsViikko