Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve 4 yayın derneği, Gazze'deki insani duruma sessiz kalan uluslararası medya kuruluşlarına tepki gösterdi.

Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması

RTÜK, Televizyon Yayıncıları Derneği, Radyo Televizyon Yayıncıları Merkez Birliği, Anadolu Yayıncılar Derneği ve Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarına sessiz kalan ve yaşanan insani durumun uluslararası medya kuruluşları tarafından ele alınış şekline ilişkin ortak açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, açıklamasında, "Filistin'de, Gazze'de insanlık ölürken sessiz kalanlar, her fırsatta evrensel ilkelere sahip olduğunu söyleyip bugün ise bu ilkelerin hiçbirini hatırlamayan uluslararası medya organları, neredesiniz? Her türlü baskıya, zorlamaya rağmen işini en iyi şekilde yapmak için canı pahasına mücadele veren birkaç dürüst medya kuruluşu insanlık ve gazetecilik etiği adına gerçekleri, soykırımı ve savaş suçlarını tüm dünyaya anlatırken, anlı şanlı uluslararası medya kuruluşları, neredesiniz? İnsanlık onuru adına vicdanlara sesleniyoruz; çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, masum insanlar tüm dünyanın gözü önünde soykırıma uğruyor. İsrail'e gerçekleştirilen moral ziyaretlerini adım adım takip eden Batı medyası, insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan biri yaşanırken bu soykırımı görmezden geliyor, İsrail'in sivil katliamına ve siviller üzerine yağdırılan bombalarla ölen çocukları, bebekleri dünyaya göstermemek için adeta özel gayret gösteriyor" denildi.