'Türkiye hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu'

ABD Savunma Bakanı Esper, Brüksel'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonunu "hukuksuz" olarak niteledi. Esper, "Türkiye hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu" dedi.

'Türkiye hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu'

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Brüksel’de NATO Savunma Bakanları toplantısından önce katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kontrolündeki bölgelere yönelik askeri operasyonunu eleştirdi.

German Marshall Fund’da bir konuşma yapan Esper, Türkiye’nin bölgedeki “hukuksuz” askeri müdahelesinin, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Suriye Kürtlerinin son yıllarda IŞİD’e yönelik kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi.

Türkiye’nin Rusya’yla yakınlaşarak "yanlış yönde ilerlediğini” savunan Esper, "Türkiye hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu” dedi ve Ankara’nın geçmişte olduğu gibi “sorumlu bir müttefik” olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Akar ile bir araya gelmesi bekleniyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Savunma Bakanları toplantısı çerçevesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump’ın kalıcı ateşkes sağlandığını duyurarak Türkiye’ye yönelik yaptırımların kaldırıldığı duyurmasından sonra geldi.

DW