Tunus’un yeni diktatörü Said ülkeyi iflasın eşiğine getirdi

Tunus’un yeni diktatörü Said aldığı kararlarla ülkeyi iflasın eşiğine getirirken sorumluluktan kurtulmak ve başarısızlığını örtmek için suçu Nahda Hareketi’nin üzerine atmaya çalışıyor

Tunus’un yeni diktatörü Said ülkeyi iflasın eşiğine getirdi

Siyasi krizin sürdüğü Tunus'ta şimdi de ekonomik kriz ve kamu maliyesinin iflas tehlikesi konuşuluyor. Tunus'ta ekonomik sorunlar işsizlikten ibaret değil; Lübnan’ın başına gelen Tunus’un da başına gelmek, ülke borçlarını ödeyemez duruma düşmek üzere.

İşsizlikteki artış ve devlet hizmetlerindeki bozulmaya paralel olarak demokrasiye olan destek azaldı.

Ülke IMF’ye başvurdu. IMF’nin mali yardım karşılığında “acı ilacı”, milyonların daha da yoksullaşmasına neden olacak yapısal reformları dayattığı bir sır değil.

Cumhurbaşkanı Kays Said, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının devletten bağımsızlığı anlamına gelmediğini ve politikalarının devletin politikalarıyla tutarlı olması gerektiğini belirtti. Merkez Bankası’ndaki yetkilileri, Tunuslulara ülkenin iflasın eşiğinde olmadığına dair güvence vermeye çağırdı ve Merkez Bankası’nın finans komitesini, ülkeyi şüpheli fonlardan arındırmak konusunda üzerine düşeni yapmamakla suçladı.