Tunus'ta Yüzyılın Anlaşması'na karşı protestolar düzenlendi

Tunus Genel İşçi Birliği’nin Yüzyılın Anlaşması’nın reddi ve Filistin davasına destek çağrısının üzerine yüzlerce Tunuslu ve Filistinli gösterilerde bir araya geldi.

Tunus'ta Yüzyılın Anlaşması'na karşı protestolar düzenlendi

Tunus Genel İşçi Birliği’nin Yüzyılın Anlaşması’nın reddi ve Filistin davasına destek çağrısının üzerine yüzlerce Tunuslu ve Filistinli gösterilerde bir araya geldi. Mohamed Ali Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler Filistin halkının ve davasının yanında olduklarını belirtip Yüzyılın Anlaşması’nı protesto ettiler.

Tunus İşçi Birliği genel sekreteri Noureddine Taboubi yaptığı konuşmada Filistin davasının Tunus’un davası olduğunu vurgulayıp Tunusluların Filistin davasına inanan Arap ülkelerinin yanında olup destek olacağını söyledi.

Ayrıca gösterilerde 25-26 Haziran’da Bahreyn’de düzenlenen, Filistin’in yer almadığı Arap ülkelerinden Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, BAE, Katar ve Fas’ın katıldığı Manama Çalıştayıda kınandı.

Çalıştayda Gazze Şeridi'nde, Batı Şeria'da ve Filistin topraklarına komşu olan Arap ülkelerinde 50 milyar dolarlık yatırımların uygulanmasını da içeren Yüzyıl Anlaşmas’nın ekonomik yönleri duyurulmuştu. Bu yatırımların yarısının Filistin’e, geri kalanın 9,1 milyar doları Mısır’a, 7,4 milar doları Ürdün’e ve 6,3 milyar dolar da Lübnan’a yapılacağı belirtilmişti.

Hüseyin Temel / Habernas Çeviri