'Tüm paramı Trump’tan kurtulmaya harcayabilirim'

Demokrat Parti’nin Başkan aday adaylarından Bloomberg, ‘‘Birinci öncelik Trump’tan kurtulmak. Tüm paramı Trump’tan kurtulmaya harcıyorum’’ ifadelerini kullandı.

'Tüm paramı Trump’tan kurtulmaya harcayabilirim'

Demokrat Parti’nin Başkan aday adaylarından Michael Bloomberg Reuters haber ajansına verdiği röportajda servetinin büyük kısmını Donald Trump’ı 2020 seçimlerinde koltuğundan etmek için harcayabileceğini söyledi.

Forbes dergisinin en zengin sekizinci Amerikalı olarak tanımladığı Bloomberg, Kasım ayında başladığı kampanyasında reklamlara rakibi Demokrat aday adaylarının hepsinden daha fazla para harcadı.

Bloomberg, ‘‘Birinci öncelik Trump’tan kurtulmak. Tüm paramı Trump’tan kurtulmaya harcıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bloomberg, ‘Süper Salı’ olarak adlandırılan 3 Mart ön seçimleri öncesinde Teksas eyaletini boydan boya gezdi.

Demokrat Parti’nin seçim yarışına geç katılan ve ilk altı tartışma programını kaçıran Bloomberg, anketlerde Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren ve Pete Buttigieg’in arkasından geliyor.

Kendisi de eski Cumhuriyetçi olan ve servetini Wall Street firmalarına finans danışmanlığı yaparak kazanan Bloomberg, ‘‘Trump’ı yeneceğime güvenmemin nedenlerinden biri kazanmak zorunda olduğumuz ılımlı Cumhuriyetçiler için kabul edilebilir biri olmam’’ diye konuştu.

Bloomberg, ‘‘Beğenseniz de beğenmeseniz de ılımlı Cumhuriyetçiler’in taraf değiştirmesini sağlamadan seçimi kazanamazsınız’’ dedi.

Houston’daki Rice Üniversitesi’nden siyaset bilimci Mark Jones Bloomberg’in Teksas’ta en çok izlenen ilk dört medya ağında verdiği reklamlara Ocak ortasına kadar 15 milyon dolar harcadığını kaydetti.

Bu rakam Kantar/CMAG’ın televizyon reklamı verilerine göre Demokrat adayların 2019’daki toplam reklam harcamalarının üzerinde.

VOA