'Tüm kâinat bilsin ki bu sevda devam edecek'

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan engelli vatandaşlar, kâinat var olduğu sürece Muhammedî sevdanın devam edeceğine dikkat çektiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Newruz Park Miting Alanında yapılan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan engelli vatandaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür organizasyonların her ilde yapılması gerektiğini belirttiler.

Etkinlik hakkında duygularını paylaşan engelli vatandaşlar, kâinat var olduğu sürece Muhammedî sevdanın devam edeceğini ve herkesin bunu bilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Etkinlikte ilahilerin seslendirildiği esnada down sendromlu bir vatandaşın ise cezbeye gelerek kendinden geçtiği görüldü.

Yaklaşık 5-6 senedir burada düzenlenen etkinliklere katıldığını belirten Yunus Nakçi, "Gerçekten bugün çok sevinçliyiz. Keşke bütün illerimizde böyle etkinlikler olsaydı. Etkinlikte bize de yer ayırmışlar. Bir engelli olarak etkinlikten çok memnunum. Burada bize iyi davranıyorlar. Bu etkinlik bizlere Peygamberimizi hatırlatıyor, bol bol salavat getiriyoruz, ilahi dinliyoruz, güzel bir şeydir." dedi.

Etkinliğe katılan Seyit Ali Tekgezer adlı çocuk ise "Tevhid bayrağımı sallıyorum. Etkinliği beğendim, çok güzel. Peygamber sevdalıları etkinliğinden memnunum." ifadelerini kullandı.

"Elimden geldiği kadar Peygamberin sünnetini ihya ediyorum"

Engelli olmanın zalimlerle mücadele etmeye engel teşkil etmediğine dikkat çeken Abbas Yiğit, "Peygamber ve Allah aşkı için geldim. Bu, etkinliğe 3'üncü kez gelişim. Elimden geldiği kadar Peygamberin sünnetini ihya ediyorum. Bana diyorlar ki engellisin, sabret. Sabretmek, köşeye çekilmek değildir; hayatla, bütün zalimlerle mücadele etmektir. Zalimlere karşı ne olursa olsun direneceğim. Bazıları diyor ki 'annem ve babam feda olsun ya Resulallah' Hayır, önce ben feda olayım, sonra annem ve babam olsun. Elinden geldiği kadar zalim, hain, mürted ve Marksistlerle mücadele edeceksin. Din uğruna başımı koparsalar umurumda değil. Bazıları beyninden engellidir, feraset sahibi değiller, gerçeği göremedikleri için ben onlara çok acıyorum. Burada devlet başkanına diyorum, inadı bırakın, memleket diyorsanız bu meydanı görmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Cuma Poyraz ise şunları söyledi: "Ben duydum ki böyle bir etkinlik var ve Peygamberimize ithafen ilahiler söylenecek, O'nun hayatından bahsedilecek, ben de bu halimle iştirak ettim. Allah-u Teala Peygamber Efendimize diyor ki; Ya Muhammed de ki, eğer Allah'ı seviyorlarsa sana tabi olsunlar, seni dinlesinler, senin şeriatına sahip çıksınlar. İşte o yüzden biz de buradayız, hakikaten çok mutluyuz, duygusallıktan ağlamak geliyor içimizden. Ne kadar engelli olsak da bu sevdaya engel değildir. Peygamberimizi seviyoruz, alem ve kainat bilsin bu sevda devam edecek." diyerek duygularını dile getirdi.

Etkinlikte duygulanarak İslam ümmetine dua eden Zülfikar Karakoyun, "Allah iyilik versin, eksikliklerini vermesin, İslam'a Zafer versin, Kuran-ı Kerim'i hakim kılsın, bizi küfrün elinden kurtarsın." temennilerinde bulundu.

"Bütün İslam âlemine yayılması gereken bir etkinlik"

Bu tür organizasyonların tüm illerde yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Hacire İpek, "Her sene geliyorum, Elhamdülillah Allah nasip etti bu sene de geldik. Burada çok coşkulu bir gün var, mutluyuz, anlatılacak gibi değil. İyi ki buradayım, bu topluluktayım. İnşallah bu vesileyle tüm kötülükler bertaraf olur. Allah, Resullah'ı bize elçi olarak gönderdi. Ona layık bir ümmet olmayı bize, bütün İslam âlemine İnşallah nasip etsin. Ebedi hayatta da bizi onun sancağı altında haşr eylesin. Bütün İslam âlemine yayılması gereken bir etkinlik. Allah bu tür etkinlikleri bütün illerde daim etsin ve yaygınlaştırsın." dedi.

Etkinliğe katılmanın sevincini paylaşan Abdüsselam Kaya da "Burada miting alanındayım. Mevlid-i Nebi etkinliğine katıldım, güzel geçiyor. Etkinliğe katılmanın sevincini yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Peygamber aşkının tüm insanlığın gönlünde yer alması temennisinde bulunan Sultan Ülsen ise "Allah ve Peygamber için gelmişim. Allah Müslümanları galip getirsin, yardımcıları olsun. Bizi O'nun şefaatinden mahrum etmesin, aşkını tüm zürriyetimizin gönlüne koysun." şeklinde konuştu.

İLKHA