TSK gözlem noktaları kuşatma altında

Rejim güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma bölgesi sınırları içerisinde kalan güneybatısında dün ve önceki gün toplam 10 yerleşim yerine eline geçirerek TSK gözlem noktalarını kuşatma altına aldı.

TSK gözlem noktaları kuşatma altında

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, Suriye'de çatışmaların en yoğun olduğu 4 alanda "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti.

Esed rejimi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğindeki İdlib haricindeki yerleri, Rusya'nın hava desteği sayesinde ele geçirdi.

Saldırılarına 2017'nin sonunda hız veren rejim güçleri, Şubat 2018 itibarıyla İdlib'in doğusundaki stratejik Ebu Zuhur Havaalanı'nın da içinde olduğu 3 bin kilometrekare alanda ilerledi.

TSK gözlem noktaları kuşatma altında

TSK'nin Astana anlaşmaları çerçevesinde ateşkesi temin etmek için kurduğu 12 gözlem noktasından 9 nolu Morik, Ağustos 2019'da rejimin Han Şeyhun'u almasıyla kuşatmaya girdi.

TSK'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki gözlem noktalarına rejim güçlerince yapılan saldırılar arttı.

Bundan sonra 8 nolu Sırman, 7 nolu Tel Tukan, 5 nolu Raşidin ve son olarak dün, 6 numaralı Tey Eys de rejim güçlerince çevrelendi.

Rejim unsurları çatışmaların önlenmesi maksadıyla takviye olarak gönderilen TSK unsurlarına topçu saldırıları düzenledi. Saldırılarda 7 asker 3 Şubat'ta, 5 asker ise yaşamını yitirdi.

AA