Trump'tan 'İsrail koalisyon hükümeti' açıklaması

ABD Başkanı Trump, "İsrail'de koalisyon hükümetinin kurulmasındaki sorunlar umarım çözülür ve Bibi ve ben, Amerika ile İsrail arasındaki ittifakı her zamankinden daha güçlü kılmaya devam edebiliriz." dedi.

Trump'tan 'İsrail koalisyon hükümeti' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, işgalci israil'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun koalisyon hükümetini bir an önce kurması temennisinde bulunarak, ''Bibi ve ben Amerika ile İsrail arasındaki ittifakı her zamankinden daha güçlü kılmaya devam edebiliriz. Daha yapacak çok şey var.'' ifadesini kullandı.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''İsrail'de koalisyon hükümetinin kurulmasındaki sorunlar umarım çözülür ve Bibi ve ben Amerika ile İsrail arasındaki ittifakı her zamankinden daha güçlü kılmaya devam edebiliriz. Daha yapacak çok şey var.'' değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu'ya koalisyon hükümetini kurması için tanınan sürede sona yaklaşılırken, Netanyahu'nun partisi Likud ve koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için kilit role sahip İsrail Evimiz Partisi'nden gelen karşılıklı açıklamalar ülkede gerilime neden oldu.

Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın liderliğini yaptığı İsrail Evimiz Partisi'nin koalisyon hükümetine katılmak için Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerin de askere alınmasını zorunlu hale getirecek yasa tasarısının Meclisten geçmesi şartında ısrar etmesi üzerine, Netanyahu'nun partisi erken seçim kartını çekti.

Netanyahu, Liberman üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla Likud üyelerine Meclisi feshetmek için gerekli dilekçeyi hazırlamaları talimatını vermiş, bu talimatın ardından Likud'un önde gelen milletvekillerinden Miki Zohar, Twitter'dan, İsrail Evimiz Partisi üyeleriyle görüştüklerini ve 27 Ağustos'ta erken seçim yapılmasını önerdiklerini belirtmişti.

AA