'Toplumun kurtuluşu camiyle buluşan çocuklarla olacak'

Ebeveynlere, çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, toplumun kurtuluşunun bu çocukların cami ve Kur'an'la buluşmasıyla gerçekleşeceğini belirtti.

'Toplumun kurtuluşu camiyle buluşan çocuklarla olacak'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur'an kurslarına ilişkin çağrıda bulunan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kur'ani bir neslin yetiştirilmesinin önemine değinerek, toplumun kurtuluşunun çocukların cami ve Kur'an'la buluşmasıyla gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Yaz Kur'an kurslarının, 3 ay gibi kısa bir süre ile sınırlı kalmaması, aksine yılın tamamına yayılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, hassasiyet sahibi her kesimin, el birliğiyle bu hayırlı hizmete öncülük etmesi gerektiğini kaydetti.

İyi yetiştirilmemiş çocukların ileride toplumun başına bela olacağına işaret eden Şimşek, toplum olarak çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Şimşek, "Okulların tatile girdiği günlerdeyiz. Dolayısıyla çocuklarımızın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu yaz Kur'an kursu programına dâhil olmaları gerekir. Kur'an Nesli Platformu olarak bizler de bu programı destekliyoruz. Gençliğimizin, çocuklarımızın Kur'an ile tanışmaları, Kur'anı öğrenmeleri, Kur'anı yaşamaları, İslam'ın edebini, adabını, güzel ahlakını öğrenmeleri gerekir. Yaz Kur'an kursları, bunun için iyi bir fırsat ve başlangıçtır." dedi.

"Okul için olan hassasiyeti cami için de gösterelim"

Kur'an Nesli Platformu olarak bütün anne ve babalara seslendiklerini belirten Şimşek, "Çocuklarımızı okula gönderirken gösterdiğimiz ehemmiyeti, itinayı maneviyatları için de gösterelim. Aynı hassasiyetle onları camilere yönlendirelim. Çocuklarımız bu yaz dönemi içerisinde camileri doldursunlar, Kur'an dersi ile tanışsınlar, Kur'an ile büyüsünler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kur'ani bir nesil yetiştirmeliyiz"

Kur'an-i bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarının altını çizen Şimşek, "Çünkü buna ihtiyacımız var. Camiye gelen çocuklarla ilgili din görevlilerine büyük görevler düşmektedir. İmamlarımızın, İslami hassasiyetle bu toplumun hidayetini, çocuklarımızın ıslahını kendilerine dert edinerek, çocuklara sahip çıkmaları gerekir. Yine imamlarımız, camiye gelen çocuklar için güzel programlar hazırlamalı, onlara zaman ayırmalı. Onların her türlü manevi ihtiyacını gidermede üzerlerine düşeni yapmaları gerekir." diye konuştu.

 "Toplum olarak çocuklarımıza sahip çıkalım"

"Bu kadar kısa bir süre içerisinde camiye gelecek çocuklarla, camideki iki tane imamın baş etmesi mümkün değildir." diyen Şimşek, son olarak şunları kaydetti:

"Müslümanlar olarak ele ele vermemiz ve bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bir taraftan anne ve babalar, bir taraftan hocalarımız, diğer taraftan İslami hassasiyet sahibi olan mütedeyyin bütün Müslümanlar, birbirleriyle yardımlaşarak 'Çocuklarımızı camide daha fazla nasıl tutabiliriz, nasıl daha fazla onlara faydalı olabiliriz.' deyip bu konuda çaba içerisinde olmaları gerekir. Çünkü hepimizin kurtuluşu, bu çocukların ıslahındadır. Aksi takdirde yarın çok geç kalmış olabiliriz. Eğer çocuklarımız maneviyatız, Kur'ansız, ibadetsiz olarak büyürlerse hepimiz bundan mesul oluruz. Bunun için toplum olarak çocuklarımıza sahip çıkalım, onları camilere yönlendirelim. Çocuklarımızın camilerde mutlaka bu yaz dönemini en güzel bir şekilde değerlendirmeleri lazım."

İLKHA