Terörist İsrail askerleri 15 yaşındaki Said Hamayel'i katletti

Terörist İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde Yahudi yerleşim birimlerine karşı düzenlenen gösteriye müdahalesinde 15 yaşındaki Muhammed Said Hamayel şehid düşerken, 9 kişi de yaralandı.

Filistinli grupların çağrısı üzerine, Nablus’un Beyta ile Beyt Decin, Kalkiliya kentine bağlı Kefr Kaddum ve Ramallah’ın Silvad beldelerinde Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenlendi.

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria’nın çeşitli yerlerinde düzenlenen bu gösterilere gerçek ile plastik mermi ve göz yaşartıcı gazlarla saldırırken, Filistinliler ise yollarda araç lastikleri yakarak taşlarla karşılık verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nablus’a bağlı Beyta beldesindeki olaylarda İşgalci İsrail askerlerinin gerçek mermiyle açtığı ateşte bir Filistinlinin şehid olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklarda yer alan bilgiye göre, şehid olan kişinin 15 yaşındaki Muhammed Said Hamayil adlı bir Filistinli çocuk olduğu ifade edildi.

Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, ise Rafediya Devlet Hastanesine kaldırılan 6 kişi de dahil Beyta beldesinde 9 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Batı Şeria’nın çeşitli noktalarında düzenlenen gösterilerde onlarca kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği vurgulandı.

Batı Şeria’daki olaylar hala devam ediyor.

AA