Terör rejiminin 3 ayda Gazze'de katlettiği gazeteci sayısı dünyada iki yılda öldürülenden fazla

İşgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilen gazetecilerin sayısının 2021 ve 2022'de dünya genelinde öldürülenlerden daha fazla olması dikkati çekiyor.

Terör rejiminin 3 ayda Gazze'de katlettiği gazeteci sayısı dünyada iki yılda öldürülenden fazla

Kara, hava ve denizden Gazze'yi 3 ayı aşkın süredir bombalayan siyonist işgal rejimi, saldırılarda sivillerin yanı sıra çok sayıda gazeteciyi katletti.

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'de, işgal rejimi saldırılarında 23 binden fazla Filistinli şehid olurken, 59 bine yakın kişi de yaralandı. Öldürülenlerin en az 10 bini çocuk, 7 binini de kadınlar oluşturuyor.

İşgal rejimi saldırılarında, sivillerin yanı sıra uluslararası kurallarla dokunulmazlığı olan gazeteciler de hedef alındı.

Uluslararası kuruluşların verilerine göre, 2021 ve 2022'de dünya genelinde 109 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü.

Gazze'deki hükümete bağlı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, işgal rejimi 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda katledilen medya çalışanı sayısı 112'ye ulaştı. Bu da işgal rejiminin 3 ayda Gazze'de katlettiği gazeteci sayısının 2021 ve 2022'de dünya genelinde öldürülenden fazla olduğunu gözler önüne seriyor.