Terör rejimi, alıkonulan Filistinli esirlerin koğuşlarına baskın yapıyor

Siyonist işgal rejimi güçleri, Filistinli tutukluların kaldığı koğuşlara baskın düzenleyerek çeşitli baskı ve tecrit yöntemleri uyguluyor.

Terör rejimi, alıkonulan Filistinli esirlerin koğuşlarına baskın yapıyor

Esirler Kulübü, işgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı olarak çalışan elemanlarının son günlerde özellikle Ofer, Mecdo ve Nakab cezaevlerinde esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırdığını dile getirdi.

Kulüp, işgal görevlilerinin esirlerden bazılarına aşağılayıcı muamelelerde bulunduğunu, bazılarını da hücrelere kapattığını bu yüzden söz konusu cezaevlerinde gerginliğin bir hayli arttığını belirtti. 

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu cezaevlerinde özellikle hedef alınan koğuşlarda çoğunlukla İslami Cihad Hareketi mensubu esirlerin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Kulüp, işgal gardiyanlarının koğuş baskınlarında esirlere çok vahşi saldırılar düzenledikleri, bu günlerde yapılan saldırıların 2019'dan beri gerçekleştirilen saldırıların en katıları olduğu bu durumun da tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtti. 

Kulüp, işgal zindanlarında halen 29'u kadın, 150'si çocuk, 850'si idari tutuklu olmak üzere 4 bin 700 esirin alıkonulduğunu belirtti.