Tel Aviv'deki rehine aileleri: 'Ülke yarından itibaren titreyecek'

'Yarından itibaren ülke titreyecek. Halkı hazırlanmaya çağırıyoruz. Ülke durma noktasına gelecek. Terk edilmişlik sona erdi.'

Tel Aviv'deki rehine aileleri: 'Ülke yarından itibaren titreyecek'

Cumartesi gecesi İşgalci İsrail'de on binlerce kişi , rehine anlaşması talep etmek ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine karşı gösteri düzenledi.

Tel Aviv'de, Gazze'de rehin tutulanların yakınları da dahil olmak üzere on binlerce gösterici, yakınarının geri dönmesini talep eden bir miting için Rehineler Meydanı'nda toplandı ve başbakan ve müzakere ekibinden zaman dolmadan bir anlaşmaya varmaları için yalvardı. Sağcı aktivistlerden oluşan gezici gruplar, göstericilere küfür etti ve tükürdü.

Tel Aviv'deki kitlesel gösterinin yanı sıra ülke genelindeki birçok kentte de büyük protestolar düzenlendi ve binlerce gösterici katıldı.

Cumartesi gecesi geç saatlerde İşgalci İsrail’in Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde birkaç ceset bulduğunu duyurdu; bu cesetler İsrailli rehinelerin kalıntıları olabilir. Ordu, "Bu aşamada, kuvvetler hala bölgede faaliyet gösteriyor ve cesetleri çıkarmak ve teşhis etmek için birkaç saat sürecek bir işlem yürütüyor" diyor.

Siyonist İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze'de muhtemelen rehinelere ait cesetler bulduğunu açıklamasının ardından Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu, kamuoyuna yarın kapsamlı protestolar düzenlemeye hazırlanmaları çağrısında bulunan bir açıklama yayınladı.

“Netanyahu rehineleri terk etti. Artık bir gerçek. Yarından itibaren ülke titreyecek. Halkı hazırlanmaya çağırıyoruz. Ülke durma noktasına gelecek. Terk etme bitti.”

Forum, yarın sabah daha detaylı bilgi vereceğini duyurdu.