Tel Aviv’de feda eylemi: İki siyonist öldü ve 3 kişi yaralandı

Tel Aviv'in güneyindeki Holon kentinde düzenlenen bıçaklı saldırı eyleminde iki siyonist israillinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı, polisin saldırı şüphelisi Filistinliyi ateş açarak şehid ettiği bildirildi.

Tel Aviv’de feda eylemi: İki siyonist öldü ve 3 kişi yaralandı

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıp tırmandırırken, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te özellikle son haftalarda Direniş eylemleri devam ediyor.

İsrail'in Holon kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 İsrailli öldü iki kişi yaralandı

İsrailli Magen David Adom Acil Durum Servisi'nin verilerine göre, bu sabah Tel Aviv'in güneyindeki Holon bölgesindeki Moşe Dayan Caddesi'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda iki İsrailli yerleşimci öldürüldü, üçü de yaralandı.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığı, durumlarının ciddi ile kritik arasında değiştiği

Polisinin ateş açtığı saldırı şüphelisi işgal altındaki Batı Şeria sakini Filistinlinin ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehid düştü.

Filistin basınında çıkan haberlere göre direniş eylemini gerçekleştiren Filistinlinin Ammar Udah olduğu açıklandı ve fotoğrafları sosyal medyada yayımlandı.

Ana muhalefet partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, saldırıdan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında hükümete tepki gösterdi.

Lapid, Binyamin Netanyahu başkanlığındaki hükümetin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in göreve gelmesinin ardından İşgalci İsrail'de "güvenliğin yerle bir olduğunu" vurguladı.

Eski Başbakan, Ben-Gvir'in tek işinin "röportaj, şov ve kışkırtma" olduğunu savundu.