Tel Aviv'de binlerce kişi esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle sokaklara indi

Tel Aviv, Hayfa, soykırımcı Netanyahu'nun şahsi konutunun bulunduğu işgal altındaki Kayserya ve Batı Kudüs başta olmak üzere ülke genelindeki gösterilere binlerce siyonist katıldı.

Tel Aviv'de binlerce kişi esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle sokaklara indi

Siyonistler Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin istifası talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi.

Gazze Şeridi'ndeki esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısı yapılan, Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar devam etti.

Binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığı ve savaşın yönetimini eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçim talep ettikleri protestolarını yineledi.

Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'ün yanı sıra soykırımcı Netanyahu'nun konutunun bulunduğu işgal altında bulunan kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin çeşitli noktalarında hükümetin istifasını ve esirlerin geri getirilmesini talep etti.

Protestoların merkezi, binlerce siyonistin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'de yer alan, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.

Netanyahu'nun evinin önünde de gösteri yapıldı

İşgal altındaki sahil kenti Hayfa'nın yanı sıra kuzeyde Kayserya kentinde Netanyahu'nun şahsi konutunun çevresinde de binlerce gösterici, siyonist bayrakları, meşaleler, davul ve düdüklerle toplandı. Göstericiler, "Sen baştasın, sen suçlusun." sloganları atarak hükümetin istifasını ve erken seçim talep etti.

İşgal altındaki Batı Kudüs'te de siyonistler, esirlerin serbest bırakılması için hükümetin anlaşma yapması talebiyle yürüdü.

Hükümetin istifası ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi için bir an önce anlaşma imzalanmasını isteyen siyonistler, ülkenin çeşitli noktalarındaki yolları ve kavşakları kapattı. İsrail polisinin bazı noktalarda göstericilere güç kullanması sonucu arbede yaşandı.